fbpx

Tesla traži 167 miliona dolara od bivšeg zaposlenog

Tesla je podneo tužbu protiv bivšeg zaposlenog koji je navodno ukrao poverljive fotografije i video materijal Teslinog proizvodnog sistema

Teslina “giga” fabrika u Nevadi

Tesla je podneo tužbu protiv bivšeg zaposlenog koji je navodno ukrao poverljive fotografije i video materijal Teslinog proizvodnog sistema i drugih poslovnih tajni proteklog leta. U poslednjem izveštaju se navodi da proizvođač električnih automobila traži 167 miliona dolara odštete. CNBC je preneo da je cilj Tesline tužbe da povrati celokupnu sumu novca za štetu koja je naneta postupcima bivšeg radnika. Bivši radnik, pod imenom Martin Tripp, koji je prethodno radio u Teslinoj “giga” fabrici u Nevadi, je tvrdio prošlog proleća da je Tesla ugrađivao oštećene baterije u neke od Modela 3 i tako prodavao nebezbedne automobile. Tesla je opovrgao te tvrdnje u potpunosti, a CEO kompanije, Elon Musk, je lično poslao email Trippu u kome ga je nazvao “lošim ljudskim bićem.” Musk je takođe upozorio sve ostale zaposlene da pripaze na “sabotera”, odnoseći se na Trippa.

Foto: Elon Musk

U tužbi se dalje navodi da je Tripp pokušao da “regrutuje” druge zaposlene za njegove ciljeve i da je davao netačne informacije medijima o Teslinim proizvodnim procesima. Tesla tvrdi da su ovi postupci i reči negativno uticali na akcije ove kompanije na berzi, i da bi suma koju traži pokrila tu štetu. Tripp je zatražio zvaničnu “Whistleblower” zaštitu u odvojenom sporu sa Teslom i navodi da ima dokaze koji potvrđuju njegove optužbe. Tesla tvrdi da je njegova preterana reakcija došla nakon što nije dobio unapređenje u “giga” fabrici. Advokati bivšeg zaposlenog traže da se deset Teslinih zaposlenih ispita pod zakletvom, uključujući i Elona Muska lično. Kompanija je odbila da omogući prisustvo CEO-a, i traži da se ograniči broj depozicija. Trippovi advokati navode da je deset depozicija “mala cena”, ako Tesla namerava da uzme 167 miliona dolara odštete.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Test – Lynk & Co 01 PHEV

Test – Lynk & Co 01 PHEV je model koji iza svog nemaštovitog imena ...

Najavljen peti član Volkswagen ID porodice: ID Roomzz

Volkswagen je potvrdio da će peti član ID porodice električnih automobila biti veliki SUV, ...

Da li Audi A6 vodi u “svetom ratu” velike trojke?

Svaki novitet nemačkog premijum “triumvirata” izaziva ogromnu pažnju i to ne samo kod kupaca ...

Lamborghini Countach se vratio sa preko 800 KS

Lamborghini Countach je uprkos svim svojim manama bio i ostao ikona supersportskih automobila – ...

Nissan osvežio i unapredio Navaru

Nissan je objavio više informacija o poboljšanjima Nissan Navara pick-upa koji je u prodaji ...

Formula 1 – Velika nagrada Mađarske i pobeda Verstappena

Na stazi Hungaroring održana je trka Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske, poslednja trka ...