fbpx

Alvaro Bautista definitivno napušta Ducati

Šef Ducatija saopštio je da Alvaro Bautista napušta tim na kraju sezone i prelazi u konkurentsku ekipu

Foto: Ducati

Taman kada je delovalo da su stvari došle na svoje mesto po pitanju odnosa Alvara Bautiste i tima Ducati, sve se okrenuo u drugom pravcu. Šef Ducatija Paolo Ciabatti, zvanično je saopštio da Bautista napušta tim na kraju sezone. Na pres konferenciji u Silverstoneu prvi čovek Ducatija je dodao da na Bautistino mesto, najverovatnije, dolazi Scott Redding, da su pregovori sa ovim vozačem daleko odmakli, i da je pozitivno to što se on već takmiči u britanskom superbajk šampionatu na Panigale V4 R, u kojem je ostvario pet pobeda ove sezone, i bio u vođstvu sve do prošlonedeljne trke u Cadwell Parku. Redding, vicešampion sveta Moto2 klase iz 2013. i bivši vozač MotoGP tima Pramac, izgubio je mesto u najjačoj klasi prošle godine nakon problematične sezone sa Aprilijom.

Foto: HRC

A Bautista će naredne dve sezone nastaviti u WSBK, i to u fabričkom timu, mada se zvanično ne zna o kom timu se radi. Nezvanično, u pitanju je Honda, koja je prva prišla Bautisti koji je fantastično započeo svoju debitantsku sezonu u WSBK i na Ducatju od 11 prvih trka ostvario 11 pobeda, međutim, u nastavku sezone, nakon nekoliko padova i odustajanja izgubio veliku predost koju je imao. U jednom intervjuu za radio, Bautista je potvrdo da mu je Honda ponudila saradnju, i izložila ozbiljan projekat, koji za cilj ima osvajanje titule i u Superbajku.

Foto: HRC

U tekućoj sezoni, Honda je sa prevaziđenim Firebladeom na poslednjem mestu, ali je opšte uverenje da sezonu 2019. HRC koristi za prikupljanje podataka, a da će u szonu 2020. ući sa potpuno novim motociklom. Honda je svoju poslednju WSBK titulu osvojila 2007. sa Jamesom Toselandom, ali i to ostvarenje se više pripisuje Ten Kate timu, obzirom da se HRC iz WSBK-a povukao još 2002. nakon pobedničke sezone Colina Edwardsa.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Valentino Rossi danas o MotoGP budućnosti

Valentino Rossi je na stazi Red Bull Ring zakazao pres konferenciju na kojoj će ...

Kawasaki Trio Motors pokrenuo veliku jesenju prodajnu akciju

Kawasaki Trio Motors pokrenuo veliku jesenju prodajnu akciju pred završetak moto sezone 2023. Budući ...

Yamaha predstavila novi X-Max 125

Za sledeću moto sezonu Yamaha je predstavila novi generaciju popularnog maksi skutera X-MAX 125 ...

Ponovo otkaz za Romana Fenatija

Romano Fenati je dobio otkaz u timu Marinelli Snipers, nakon incidenta koji je izazvao na ...

MotoGP – Martinu sprint na Lemanu

MotoGP – Jorge Martin je pobednik sprint trke na Lemanu, koju je obeležila borba ...

MotoGP – odmor je završen

MotoGP – odmor je završen a sezona se nastavlja trkom u Silverstoneu uz oporavljene ...