fbpx

Audi pojednostavljuje izbor kupcima RS modela

Audi će kupcima, doduše samo RS modela, pojednostaviti izbor – neće moći mnogo da biraju u pogonskoj ponudi

Audi je odlučio da kupcima RS modela pojednostavi izbor i olakša dilemu. Svaki RS model imaće samo jedan motor. Najjednostavnije rečeno, jedan automobil – jedan motor. U osnovi, koliko god delvalo šaljivo, u nadolazeće blage hibride, plug-in verzije i električna vozila, zapravo se mora suziti i pojednostaviti broj opcija – kaže Rolf Michl, šef prodaje i marketinga Audi Sporta.
Proces pojednostavljivanja ponude ićiće korak po korak, kaže Michl, a njegovo odeljenje kao primer ima RS6 Avant, koji uz twin turbo 4.0 V8 ima i hibridni sistem na 48V, koji zajednički točkovima preko osmostepenog Tiptronic menjača i Quattro pogona isporučuju 591 KS i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sasvim dovoljno za sprint do 100 km/h za 3.6 sekundi.
Prema “korak po korak” planu koji je najavio Michl, Audi Sport će kupcima ponuditi još dosta RS modela, uključujući i plug-in hibride i električna vozila, odnosno RS verzije e-trona. Do 2023. godine, u salone će stći RS4 Plug-in i e-tron GT RS, a Michl kaže da tradicionalni kupci modela iz Audi Sporta nemaju razloga za brigu. Budući RS modeli negovaće isto što i do sada – performanse i svakodnevnu upotrebljivost, i dodaje da elektrifikovana i električna vozila najavljuju više nego uzbudljive performanse zahvaljujući ogromnim obrtnim momentima elektromotora.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volkswagen ARVW do 360 km/h zahvaljujući aerodinamici

Do velike brzine automobil može doći na tri načina – velikom snagom, malom masom ...

Renault se pojačao velikim dizajnerskim imenima

Grupa Renault se pojačala sa dva svetski poznata i priznata imena u domenu dizajna ...

Šefica Citroena najavila novi C5

Prema rečima izvršnog direktora Citroena, Linde Jackson, Francuski proizvođač će predstaviti treću generaciju modela ...

Kia Stinger će postati EV da bi preživela?

Ambiciozna Kia Stinger, koja je marku trebala podići u stvarno visoko društvo mogla bi ...

Rivian je u velikim finansijskim problemima

Rivian je u velikim finansijskim problemima i muči se kao i sve novopridošlice u ...