Iako je najavljen crtežima, biće spreman za septembar – Mini-Camper iz Volkswagena za brzinski beg u prirodu

Sa par ilustracija, komercijalni deo Volkswagena najavio je septembarski novitet, kada će tržištu ponuditi Mini-Camper. Baziran je platformi aktuelnog modela Caddy pete generacije, a iako je osetno manji, fabrika tvrdi da nudi udobnost jedne Californije, kampera iz iste fabrike.
Mini-Camperom Volkswagen želi da porodicama koje žele da preko vikenda pobegnu iz grada ponudi udobnu opciju za provesti noć daleko od urbanizacije. U kabini se nalaze kamperske stolice i sto, koji se mogu ukloniti, a za dodatni smeštaj neophodnih stvari i sitnica nalaze se vreće, koje ujedno služe umesto zastora na prozorima.
Kada dođe vreme za počinak, na raspolaganju je sklopivi krevet dužine dva metra, a u osnovi ne mora se odmah na spavanje, nego se može uživati u pogledu na zvezde kroz stakleni krov površine 1.4 m². A u situacijama kada kroz njega stiže previše svetla u kabinu, tu su zastori za zamračivanje i krova i bočnih prozora. Prema ilustracijama koje najavljuju novitet, VW predviđa i šator koji se nastavlja na zadnja vrata čime se proširuje korisna pokrivena površina.
Da bi se udobnije putovalo VW Mini-Camper će imati Travel Assist, adaptivni tempomat, a i Trailer Assist, za pomoć pri manevrima sa prikolicom.
Zanimljivo je i da će kupci birati između nekoliko pogonskih opcija. Četvorocilindarski dizel nove generacije Euro 6 motora imaće 75 ili 122 KS, uz koji će kupcima biti ponuđena i benzinska turbo verzija sa 116 KS. VW planira da ovu rekreativnu verziju Caddya svetu predstavi virtuelno početkom septembra.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Počela prodaja Renault Captura u Srbiji

U Srbiji je počela prodaja nove generacije Renault Captura, znatno veće i tehnološki naprednije ...

Novi VW Touareg u originalu

Novi Volkswagen Touareg uhvaćen je na testovima u Španiji praktično bez ikakve kamuflaže U ...

Mini Countryman Cooper S All4 – SUV za merak

Mini je 2017. Countryman u drugoj generaciji pretvorio u nešto drugo u odnosu na ...

Peugeot predstavo novi 208

Peugeot je predstavio novi 208, barem prema slikama, najatraktivniji graski automobil koji će biti ...

Ako poželite da driftujete…

Driftovanje je lepo i atraktivno, ali samo kada je bezbedno i kada se radi ...

Volkswagen Jetta oborila rekord na Bonevillu

Specijalno modifikovana Volkswagen Jetta postavila je novi rekord na Boneville slanoj ravnici Specijalno modifikovana ...