fbpx

MotoGP – sprint u Herezu za Bindera

MotoGP – pobednk sprint trke u Herezu je Brad Binder vozač fabričkog tima KTM

MotoGP šampionat nastavljen je trkačkim vikendom u Španiji na stazi Herez Angel Nieto, trkama za Veliku nagradu Španije. Startni poredak za obe trke je zanimljiv. Sa prve pozicije u obe trke kreće Aleix Espargaro na favričkoj Apriliji, sa druge Jack Miller na fabričkom KTM-u, a sa treće Jorge Martin ma Pramac Ducatiju.

Foto // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202304290971 // Usage for editorial use only //

Drugi startni red čine Brad Binder na KTM-u, branilac titule MotoGP šampiona Francesco Bagnaija i svakako veliko i prijatno iznenađenje, penzionisani MotoGP vozač Dani Pedrossa, test i razvojni vozač KTM-a, koji je još jednom pokazao svu raskoš svog talenta koji ga je doveo do čak 31 MotoGP pobede.
U sprint MotoGP trku dugu 12 krugova na visokoj temperaturi od čak 30 stepeni i temperaturi staze od 50 stepeni, najbolje je krenuo Miller, a za njim i Binder, ali je već u drugoj krivini došlo do incidenta u kojem su pali Alex Marquez, Franco Morbidelli i Marco Bezzecchi i Augusto Fernandez. Trka je prekinuta već u prvom krugu.
Svi takmičari iz prvog starta izašli su na ponovljen start, uključujući vozače koji su učestvovali u incidentu, a start je usledio prema pozicijama iz prvog starta. Brad Binder je poveo, a iza njega Jack Miller, dok je Bagnaija stigao do treće pozicije. Već u prvom krugu Martin oblaz Mllera i prelazi na drugo mesto. Već u sledećem krugu Mille ponovo osvaja drugu poziciju, a vozači nasatvljaju razmenu pozicija, a priliku koristi Bagnaija i dolazi na treće mesto 9 krugova pre kraja. Espargaro i Oliveira na Aprilijama vode btku za 5. i 6. mesto, a Pedrosa je pao na 7. mesto. Miller prelazi u vođstvo 8 krugova pre kraja, a Bagnaija je u poteri za Bnderom. U istom krugu pada Alex Marquez, kao i Takaaki Nakagami, najbolje plasirani vozač na Hondi. Šest krugova pre kraja pada i osvajač pol pozicije, Aleix Espargaro.
Četiri kruga pre kraja vodi Miller, iza njgega su Binder, Bagnaija, Miller, Oliveira i Pedrosa koji napada Oliveru, dok pad onovo doživljava Joan Mir na Hondi.

Brad Binder, Spanish MotoGP 29 April 2023 // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202304290978 // Usage for editorial use only //

Malo više od dva kruga pre kraja Binde na kratko obilazi Mllera, ali samo na trenutak. Na krug i po od kraja Binder uspeva da povede. U poslednjem krugu Baganija obilazi Millera za drugu poziciju.
Pobednik MotoGP sprinta je Brad Binder, drugi je Bagnaija, treći Jacj Miller.

1
33
B. BINDER
18:07.055
2
1
F. BAGNAIA
+0.428
3
43
J. MILLER
+0.680
4
89
J. MARTIN
+0.853
5
88
M. OLIVEIRA
+1.638
6
26
D. PEDROSA
+1.738
7
12
M. VIÑALES
+3.248
8
5
J. ZARCO
+3.380
9
72
M. BEZZECCHI
+5.711
10
10
L. MARINI
+7.015

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Moto2 – bez Pedra Acoste u Holandiji

Moto2 tim KTM Ajo neće moći da računa na svoju zvezdu u sponu Pedra ...

Marquez lako do pobede

Ni sam Marquez se nije nadao ovako lakoj pobedi uz veliku pomoć najvećih konkurenata ...

Prvi MotoGP pol za Pola Espargara na KTM-u

Pol Espargaro je dočekao i svoju prvu MotoGP pol poziciju i to na domaćem ...

Novi Ducati V4 pred MotoGP u Mizanu?

Ducati je najavio, ali nije do kraja otkrio šta će se dogoditi pre Moto ...

MotoGP – KTM se pojačava inženjerima iz Formule 1

MotoGP tim KTM će pokušati da svoje motocikle unapredi uz pomoć inženjera iz Red ...

Polaris najavio električne modele u partnerstvu sa Zero Motorcycles

Polaris i Zero Motorcycles najavili su planove za zajedničko razvijanje više električnih vozila Polaris ...