fbpx

Formula 1 – Bearman u timu Haas od sledeće sezone, a potpisao je višegodišnji ugovor kojim dolazi na mesto Hulkenberga

Formula 1 – Bearman u timu Haas MoneyGram // Foto LAT Images // Haas F1 Media

Formula 1 – Bearman u timu Haas od sledeće sezone, a potpisao je višegodišnji ugovor kojim dolazi na mesto Hulkenberga. Visoko ocenjen britanski tinejdžer Oliver Berman obezbedio je stalno mesto u Formuli 1 sa timom Haas, potpisavši “višegodišnji” ugovor koji počinje 2025. godine. Haas je potvrdio puno radno vreme štićenika Ferarija, što se već neko vreme smatra formalnošću, u četvrtak uoči Velike nagrade Britanije ovog vikenda u Silverstonu. Devetnaestogodišnjak iz Čelmsforda postao je najmlađi Britanac koji je započeo gran pri kada je u martu pozvan kao zamena za vzača Ferrarija Carlosa Sainza, koji je imao upalu slepog creva, u Saudijskoj Arabiji. Berman je odmah ostavio utisak na svom debiju u Formuli 1, kvalifikovavši se u Džedi kao 11. pre nego što je završio na sedmom mestu u trci, ispred sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona.
Iako trenutno prolazi koroz tešku drugu drugu sezonu Formule 2 sa nekada najbržim Prema jednosedima, koji ove godine nikako da postanu konkurentni, Bearman je učinio dovoljno da impresionira Haasa.

Formula 1 – Bearman u timu Haas MoneyGram // Foto LAT Images // Haas F1 Media

„Teško je opisati rečima koliko mi ovo znači“, rekao je Bearman. „Reći naglas da ću biti vozač Formule 1 za MoneyGram Haas F1 tim čini me neizmerno ponosnim. Biti jedan od retkih ljudi koji uspeju da urade ono o čemu su sanjali kao dete je nešto zaista neverovatno. Džinu Haasu, Ayau i svima u Haasu poručujem, hvala vam što ste verovali u mene i što ste mi verovali da predstavljam vaš tim. Zaista sam uživao u radu sa svima od prvog puta kada smo se sreli u Meksiku i jedva čekam da uživam u ovom trenutku sa njima i nadam se još mnogo više u budućnosti. Fredu, Marku, Džoku, Alesandru i svima u Scuderiji Ferrari Driver Academy, jednostavno, ne bih bio ovde bez vas. Hvala vam što ste me od F4 pripremili za ovu neverovatnu priliku i znam da ću joj dati sve što imam.”

Formula 1 – Bearman u timu Haas MoneyGram // Foto LAT Images // Haas F1 Media

Bearman je već učestvovao u dva FP1 izlaska na stazu sa Hasom ove sezone u Imoli i Barseloni i ponovo će sesti za volan VF-24 u Silverstonu u petak. Još nije poznato ko će biti partner Bermanu u američkom dresu sledeće sezone. Niko Hulkenberg prelazi u Sauber/Audi, dok je njegov kolega Kevin Magnussen bez ugovora i nije garantovano da će ostati. Među onima koji su čvrsto povezani sa mestom Hasa je Esteban Ocon, koji napušta Alpine na kraju sezone.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi proslavlja 150 godina pogona Neckarsulm uz EP4

Audi proslavlja 150 godina pogona Neckarsulm uz EP4, restomod nekada popularnog NSU Prinza 4L ...

Novi vizuelni identitet Toyote

Toyota predstavlja svoj novi dizajn brenda u Evropi, s izmenjenim rešenjem logotipa marke i ...

Formula 1 – u timu Alpine je vruće

Formula 1 – u timu Alpine je vruće a šef Renaulta Luca de Meo ...

Ferrari se vraća na Leman u najjaču Hypercar klasu

Sjajna vest je stigla iz Maranella – Ferrari se vraća na Leman u najjačoj ...

Ford ugasio dizel motor za Fiestu

Ford je prestao da proizvodi model Fiesta sa dizel motorom i veruje da će ...