fbpx

Volkswagen predstavio moćni Golf R Estate

Volkswagen je predstavio Golf R Estate, najsnažnije ikada do sada karavan izdanje legendarnog modela

Volkswagen Golf R Estate koji je upravo predstavljen ne samo da je najjači Golf karavan ikada do sada, nego je opremljen tehnologijama kakve do sada nisu viđene u karavan verziji verovatno najpopularnijeg hatchbacka na planeti.
Moćni karavan duži je za pet centimetara od svog hatchback pandana, zbog čega putnici na zadnjoj klupi dobijaju više prostora, ponuda prtljažnog prostora sa oborenim naslonima zadnje klupe dostiže više nego upotrebljivih 1.642 litre. Elektropomična kuka za prikolicu koja se nalazi na spisku dodatne opreme dopunjuje potencijalnu upotrebljivost karavana sa sportskim srcem.
Ipak, Golf R Estate svoje najvažnije adute krije pod poklopcem motora i u svom pogonu. Četvorocilindarski 2.0 turbo u svojoj četvrtoj generaciji pod oznakom EA888, donosi 320 KS. Uz 4Motion pogon na svim točkovima, verovatno najjači karavan C segmenta koji će ikada izaći iz Wolfsburga pogonjen motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, do 100 km/h ubrzava za 4.9 sekundi, u standardnoj verziji ima maksimalnu brzinu od 250 km/h, dok u opcionoj R-Performance verziji dohvata 270 km/h.
Specifičnost ovog modela je da kao i hatchback verzija Golfa R ima novi R Performance sistem pogona na svim točkovima sa sistemom vektorisanja obrtnih momenata na zadnjoj osovini kojim se isporuka snage zadnjim točkovima prilagođava potrebi svakog točka posebno u skladu sa situacijom u vožnji i kontaktu sa podlogom. Novi 4Motion sistem je povezan sa opcionima Dynamic Chassis Control sistemom adaptivnog ogibljenja, preko Vehicle Dynamics Manager, čime se kroz odabrane modove vožnje vozilo potpuno prilagođava želji i potrebi vozača, uključujući i Drift mod, pravu retkost u karavan vozilima.
Dodatno efikasnu isporuku snage na zadnjoj osovini obezbeđuje i XDS elektronski zatvarač zadnjeg diferencijala. Dovolkno je dodati da su fina podešavanja VW Golf R Estate rađena na Nurburgringu.
Najavljena cena od strane proizvođača koja se odnosi na nemačko i tržište Evrope, a po kojoj se vozilo može poručiti je 51.858 evra uključujući 19% PDV-a

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Svi McLarenovi modeli će imati hibridni pogon do 2025

McLaren je najavio proširenje svog prošlog “Track22” biznis plana, koji nosi ime “Track25”, što ...

Lamborghini Urus S osvežen za 2023. godinu

Lamborghini Urus S debitovao je osvežen za sledeću godinu uz novu još sportskiju Performante ...

Honda je zamalo izostavila VTEC iz originalnog NSX-a

Prva generacija Honde NSX je dostigla legendaran status kod ljubitelja automobila, ali je zamalo ...

Toyota i Suzuki pripremaju malog sportistu?

Toyota i Suzuki pripremaju malog, laganog sportistu sa 1.0 motorom smeštenim u sredini? Toyota ...

Cupra Born do 5 EuroNCAP zvezdica

CUPRA Born, prvi 100% električni CUPRA model, osvojio je 5 zvezdica na Euro NCAP ...

Goodyear razvija pneumatike za EV

Da električna vozila imaju, a tek će imati velik uticaj na dobavljače, potvrđuje Goodyear ...