fbpx

Volkswagen predstavio moćni Golf R Estate

Volkswagen je predstavio Golf R Estate, najsnažnije ikada do sada karavan izdanje legendarnog modela

Volkswagen Golf R Estate koji je upravo predstavljen ne samo da je najjači Golf karavan ikada do sada, nego je opremljen tehnologijama kakve do sada nisu viđene u karavan verziji verovatno najpopularnijeg hatchbacka na planeti.
Moćni karavan duži je za pet centimetara od svog hatchback pandana, zbog čega putnici na zadnjoj klupi dobijaju više prostora, ponuda prtljažnog prostora sa oborenim naslonima zadnje klupe dostiže više nego upotrebljivih 1.642 litre. Elektropomična kuka za prikolicu koja se nalazi na spisku dodatne opreme dopunjuje potencijalnu upotrebljivost karavana sa sportskim srcem.
Ipak, Golf R Estate svoje najvažnije adute krije pod poklopcem motora i u svom pogonu. Četvorocilindarski 2.0 turbo u svojoj četvrtoj generaciji pod oznakom EA888, donosi 320 KS. Uz 4Motion pogon na svim točkovima, verovatno najjači karavan C segmenta koji će ikada izaći iz Wolfsburga pogonjen motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, do 100 km/h ubrzava za 4.9 sekundi, u standardnoj verziji ima maksimalnu brzinu od 250 km/h, dok u opcionoj R-Performance verziji dohvata 270 km/h.
Specifičnost ovog modela je da kao i hatchback verzija Golfa R ima novi R Performance sistem pogona na svim točkovima sa sistemom vektorisanja obrtnih momenata na zadnjoj osovini kojim se isporuka snage zadnjim točkovima prilagođava potrebi svakog točka posebno u skladu sa situacijom u vožnji i kontaktu sa podlogom. Novi 4Motion sistem je povezan sa opcionima Dynamic Chassis Control sistemom adaptivnog ogibljenja, preko Vehicle Dynamics Manager, čime se kroz odabrane modove vožnje vozilo potpuno prilagođava želji i potrebi vozača, uključujući i Drift mod, pravu retkost u karavan vozilima.
Dodatno efikasnu isporuku snage na zadnjoj osovini obezbeđuje i XDS elektronski zatvarač zadnjeg diferencijala. Dovolkno je dodati da su fina podešavanja VW Golf R Estate rađena na Nurburgringu.
Najavljena cena od strane proizvođača koja se odnosi na nemačko i tržište Evrope, a po kojoj se vozilo može poručiti je 51.858 evra uključujući 19% PDV-a

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Land Rover najavio liniju dodatne opreme za kućne ljubimce

U čast Međunarodnog dana pasa, koji se održava 26. avgusta, Land Rover je najavio ...

Da li je ispario veliki talenat Daniela Ricciarda?

Daniel Ricciardo, vozač Formule 1 koji je svojevremeno deklasirao Vettela u Red Bullu, nikako ...

Ferrari Purosange konačno pokazan javnosti

Ferrari Purosange je otkriven javnosti, poslednji stiže na teren, a da li će biti ...

Test: Toyota Highlander Hybrid – japanska AWD krstarica

Toyota je sačekala skoro 20 godina, pre nego što je evropljanima ozbiljno ponudila svoju ...

Sledeća generacija Volkswagen Golfa kreće u proizvodnju 2019

Volkswagen je otkrio bitne detalje o sledećoj generaciji modela Golf tokom sastanka sa glavnim ...

Ott Tanak osvojio WRC titulu za oproštaj se od Toyote

Ott Tanak je na Reliju Katalunja uradio tačno onoliko koliko mu je trebalo da ...