fbpx

Prve fotografije nemaskiranog VW Touarega pokazale su da se serijski model snažno naslanja na rešenja koja su pokazana na autosalonu u Pekingu 2016. pod plaštom koncepta T-Prime.

Takođe novi VW-ov veliki SUV deluje niži i širi od aktuelng modela. Šta više, zna se da je koncept T-Prime bio postavljen na platformu Audi Q7, tačnije identičan međuosovinski razmak, mada se još prošle godine mogla čuti i najava da će serijski model biti nešto kraći. U svakom slučaju, novi Touareg koristi novi platformu, i mada je bilo razmiljanja i o četvorocilindarskoj dizel verziji, ipak će najmanji dizel motor imati šest cilindara, a sigurno je i da će se prodavati i sa V8 TDI agregatom. Za neka tržišta kao što je Kina, Touareg će imati četvorocilindarski 2,0 TFSI turbo benzinac. Isti motor će se koristiti i za Touareg GTE, plug in hibrid, koji če sa čisto električnim pogonom moći da prevali najmanje 50 kilometara. Takođe, ako je suditi po konceptu koji je prethodio serijskom modelu, u Touareg ući i najveći ekran malo zakrenut prema vozaču. Dijagonale od 15” imaće veličinu većine lap topova, a kako je najavljeno iz VW-a, ovakva veličina ekrana dozvoliće i brojne aplikacije koje do sada nisu viđene u automobilima.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Brzinski rekordi – preko 800 km/h sa pogonom na točkovima

Brzinski rekordi ne služe ničemu, a pri tom su beskrajno skupi o opasni. Ipak ...

Lamborghini predstavio Revuelto

Lamborghini predstavio Revuelto, dugo najavljivani i od probranih kupaca nestrpljivo očekivani naslednik Aventadora Lamborghini ...

Sajam automobila u Detroitu otkazan, menja ga “Motor Bella”

Sajam automobila u Detroitu 2021. je otkazan i zameniće ga novi događaj otvorenog tipa ...

Bottas ponovo odličan u kvalifikacijama

Valtteri Bottas ponovo odličan u kvalifikacijama. Po principu tiha voda breg roni, Bottas koji ...

Porodica Williams odlazi iz tima Formule 1 – odmah

Nakon prodaje Formula 1 tima Williams Racing, pretpostavljalo se da će doći do smene ...

Ako poželite da driftujete…

Driftovanje je lepo i atraktivno, ali samo kada je bezbedno i kada se radi ...