fbpx

Mnogo mašte ili igračka za bogate?

Kada dizajnerima automobila i pripadajućim inženjerima postane dosadno, a malo puste maštu na volju, može da se desi čudo. Dobro, ne baš čudo, ali nešto zanimljivo.

Foto: Mercedes

Mercedes E Klase All Terraine je…pa malo podignut karavan sa pogonom na sva četiri točka i nešto slično svaki ozbiljniji proizvođač automobila, sa nekom svojom oznakom. Ali kada se ovakav automobil doradi po principu pustimo maštu na volju nastane nešto nalik elegantnom tenku sa metalik srebrnom bojom.

Foto: Mercedes

U stvarnom svetu, Mercedesovi se dizajneri i inženjeri poigraše sa aktuelnom E Klasom All Terraine, uzeše prednju i stražnju osovinu od G Klase 550, navrnuše točkove od 20” i podigoše ga kao big foota na 40 cm od zemlje. Nije šala! Od G 550 samo fale blokade diferencijala. Pogon je postojeći 3.5 litarski V6 benznac sa 333 KS. Šalu na stranu, 4×4² je nastao kao studija koja je urađena za nekih 6 meseci, ali uopšte nije isključeno da će se naći i u serijskoj proizvodnji. Kolko god suludo zvučalo, ovaj automobil je potpuno “street legal”, a bogatih kupaca ima širom sveta, pa i kod nas, pa zašto im ne ponuditi jednu zanimljivu igračku.

Foto: Mercedes

Meni se nekako uklapa u asesoar za nadrndane plavuše u besnim kolima, koje su postale bezobraznije od onih što su im kupili pomenute “aždaje”, odvajavši godinama od plate.
Kako bilo, ne treba se suviše iznenaditi ako uskoro Mercedes službeno objavi da počinje serijsku proizvodnju ovoj svog “big foota”, E Klasse All-Terrain 4×4²

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Porsche Taycan i zvanično, konačno

O prvom električnom Porscheu, modelu Taycan slušamo već toliko dugo da mu je došlo ...

GM patentirao više elemenata aktivne aerodinamike

General Motors je podneo patente za nove aerodinamičke elemente, koje ćemo najverovatnije videti u ...

Vokswagen odustao od desetostepenog menjača

Devetostepeni i desetostepeni menjači su već u ponudi kod nekih proizvođača, a neki već ...

Ford Bronco (ipak) dolazi u Evropu

Ford Bronco, jedan od klasika u ponudi “Plavog ovala” (ipak) dolazi u Evropu, mada ...

Škodin povratak na Le Mans Classic

Škoda je imala jedan jedini nastup na 24 časa Le Mansa 1950. godine, a ...