fbpx

Održana još jedna Aquabike škola u Žitištu

U Žitištu je održana još jedna uspešna Aquabike škola za najmlađe, čime je nastavljena korisna inicijativa motonautičkog kluba Motojet iz Novog Sada

Foto: Dmotion

Žitište, koje se nalazi na reci Begej ponovo je dokazalo da se ne mora imati more pa da bi se mogla lepo iskoristiti vodena površina. Uz podršku Opštine Žitište i Turističke organizacije Žitište po treći put održana je Aquabike škola koju organizuje motonautički klub Motojet iz Novog Sada, a u sklopu tradicionalne manifestacije PileFest. Tokom dva dana, više od tridesetoro dece prošlo je kroz teorijsku i praktičnu školu vožnje vodenih skutera. Iako Begej sa svoji tridesetak metara širine ne pruža prevelike plovne mogućnosti, ipak se pokazalo da dobro organizovan događaj donozi i korisnu obuku, zabavu, pa i sportsko uzbuđenje.

Foto: Dmotion

Osnovna ideja Aquabike škole je obuka mladih u vožnji vodenih skutera, tokom koje se polaznicima predstavlja sve ono što je nepohodno za bezbednu vožnju, od neophodne opreme, pa do najvažnijih pravila vožnje i ponašanja na vodi. Deca u uzrastu od 12 do 15 godina prošla su i kroz demonstraciju i obuku u osnovnim manevrima na vodenim skuterima, u prisustvu iskusnih instruktora. Kao i uvek do sada tokom višegodišnje tradicije ovih škola koje organizuje motonautički klub Motojet, nije se dogodio niti jedan incident, niti incidentna situacija, što je od najveće važnosti za ovakve događaje, a mališani su na kraju drugog dana imali priliku da pokažu i šta su naučili kroz takmičenje u spretnosti u vožnji, za koje su najuspešniji osvojili medalje.

Foto. Dmotion

Ujedno se pokazalo da je među polaznicima bilo izuzetno talentovane dece, koja bi uz veću poršku sportskih organizacija i nautičkih klubova, najverovatnije mogla da pokažu i zavidne sportske rezultate.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Da li su Regent Seaglideri budućnost?

Regent Seaglider je projekat koji bi trebao obezbediti brz i udoban transport preko vodene ...

Gliser „izglisirao“ preko automobila koji ga je vukao

Navikli smo da nam internet donosi bizarne scene iz celog sveta, a ova saobraćajno-nautička ...

ATR 42-600S prelazi sa dizajna na industrijalizaciju

ATR 42-600S najnoviji član porodice aviona ATR uspešno je dostigao „zrelost“ sedmog nivoa, koja ...

HondaJet najprodavaniji u svojoj kategoriji

Honda je u tišini završila projekat svog poslovnog mlaznog aviona koji je postao najprodavaniji ...

Pristupačan, porodičan i zabavan…

Kada tržište kaže da broj kupaca prvog vodenog skutera raste, da prodaja polovnih prevazilazi ...

Yamaha predstavila novi F80

Yamaha je predstavila novu generaciju vanbrodskih motora od 80 KS, koji bi uz tehnička ...