Održana još jedna Aquabike škola u Žitištu

U Žitištu je održana još jedna uspešna Aquabike škola za najmlađe, čime je nastavljena korisna inicijativa motonautičkog kluba Motojet iz Novog Sada

Foto: Dmotion

Žitište, koje se nalazi na reci Begej ponovo je dokazalo da se ne mora imati more pa da bi se mogla lepo iskoristiti vodena površina. Uz podršku Opštine Žitište i Turističke organizacije Žitište po treći put održana je Aquabike škola koju organizuje motonautički klub Motojet iz Novog Sada, a u sklopu tradicionalne manifestacije PileFest. Tokom dva dana, više od tridesetoro dece prošlo je kroz teorijsku i praktičnu školu vožnje vodenih skutera. Iako Begej sa svoji tridesetak metara širine ne pruža prevelike plovne mogućnosti, ipak se pokazalo da dobro organizovan događaj donozi i korisnu obuku, zabavu, pa i sportsko uzbuđenje.

Foto: Dmotion

Osnovna ideja Aquabike škole je obuka mladih u vožnji vodenih skutera, tokom koje se polaznicima predstavlja sve ono što je nepohodno za bezbednu vožnju, od neophodne opreme, pa do najvažnijih pravila vožnje i ponašanja na vodi. Deca u uzrastu od 12 do 15 godina prošla su i kroz demonstraciju i obuku u osnovnim manevrima na vodenim skuterima, u prisustvu iskusnih instruktora. Kao i uvek do sada tokom višegodišnje tradicije ovih škola koje organizuje motonautički klub Motojet, nije se dogodio niti jedan incident, niti incidentna situacija, što je od najveće važnosti za ovakve događaje, a mališani su na kraju drugog dana imali priliku da pokažu i šta su naučili kroz takmičenje u spretnosti u vožnji, za koje su najuspešniji osvojili medalje.

Foto. Dmotion

Ujedno se pokazalo da je među polaznicima bilo izuzetno talentovane dece, koja bi uz veću poršku sportskih organizacija i nautičkih klubova, najverovatnije mogla da pokažu i zavidne sportske rezultate.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prva luksuzna jahta sa oznakom Lexusa

Ove godine debitovaće prva Lexus LY 650 jahta, a partner u projektu je Marquis ...

Na prodaju Royal Falcon One jahta

Kome nije dovoljan samo Porsche, u svoje vlasništvo može dodati Royal Falcon One, super ...

ISUZU D-Max – oficijelno vozilo MotoJet H2O Adrenalin

Danas je u Novom Sadu ozvaničena saradnja između motonautičkog kluba MotoJet i kompanije Trio ...

“Cleared to land” – u svoje dvorište

Da li ćemo uskoro od svojih ukućana tražiti dozvolu za sletanje u svoje dvorište, ...

Toyota i JAXA se spremaju da idu na Mesec

Toyota i Japanska agencija za istraživanje svemira (JAXA) imaju u planu da šalju ljude ...

Supermarine, ali ne Spitfire, nego Fury 56

Svako ko ima iole saznjanja o vazduhoplovstvu i avionima koji su učestvovali u Drugom ...