fbpx

Održana još jedna Aquabike škola u Žitištu

U Žitištu je održana još jedna uspešna Aquabike škola za najmlađe, čime je nastavljena korisna inicijativa motonautičkog kluba Motojet iz Novog Sada

Foto: Dmotion

Žitište, koje se nalazi na reci Begej ponovo je dokazalo da se ne mora imati more pa da bi se mogla lepo iskoristiti vodena površina. Uz podršku Opštine Žitište i Turističke organizacije Žitište po treći put održana je Aquabike škola koju organizuje motonautički klub Motojet iz Novog Sada, a u sklopu tradicionalne manifestacije PileFest. Tokom dva dana, više od tridesetoro dece prošlo je kroz teorijsku i praktičnu školu vožnje vodenih skutera. Iako Begej sa svoji tridesetak metara širine ne pruža prevelike plovne mogućnosti, ipak se pokazalo da dobro organizovan događaj donozi i korisnu obuku, zabavu, pa i sportsko uzbuđenje.

Foto: Dmotion

Osnovna ideja Aquabike škole je obuka mladih u vožnji vodenih skutera, tokom koje se polaznicima predstavlja sve ono što je nepohodno za bezbednu vožnju, od neophodne opreme, pa do najvažnijih pravila vožnje i ponašanja na vodi. Deca u uzrastu od 12 do 15 godina prošla su i kroz demonstraciju i obuku u osnovnim manevrima na vodenim skuterima, u prisustvu iskusnih instruktora. Kao i uvek do sada tokom višegodišnje tradicije ovih škola koje organizuje motonautički klub Motojet, nije se dogodio niti jedan incident, niti incidentna situacija, što je od najveće važnosti za ovakve događaje, a mališani su na kraju drugog dana imali priliku da pokažu i šta su naučili kroz takmičenje u spretnosti u vožnji, za koje su najuspešniji osvojili medalje.

Foto. Dmotion

Ujedno se pokazalo da je među polaznicima bilo izuzetno talentovane dece, koja bi uz veću poršku sportskih organizacija i nautičkih klubova, najverovatnije mogla da pokažu i zavidne sportske rezultate.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Terrafugia Transition leteći automobil već sledeće godine

Američka firma Terrafugia je objavila nekoliko novih detalja o svom Transition letećem automobilu, koji ...

Lexus kreće u serijsku proizvodnju jahti

U januaru 2017. Lexus je predstavio koncept svog 12.8 metara dugog glisera. Upravo je ...

Uber Copter od Menhetna do JFK-a sada dostupan svima

Uber Copter prevozna usluga između Menhetna i JFK aerodroma je sada dostupna svim korisnicima ...

16 miliona za Porsche jahtu

Izleti proizvođača automobila u svet nautike nisu retkost, a nisu ni nelogični. Treba uzeti ...

Toyota i JAXA se spremaju da idu na Mesec

Toyota i Japanska agencija za istraživanje svemira (JAXA) imaju u planu da šalju ljude ...

Lamborghini se vratio na vodu u velikom stilu

Lamborghini se vratio na vodu, ali ne samo motorima nego projektom luksuzne jahte od ...