fbpx

Renault Alaskan i zvanično

Renault svojoj ponudi priključuje još jedan model, a na Nissan Navaru, posle Mercedesovog, stiže i Renaultov amblem

Foto: Renault

Renault nastavlja praksu, da u svoju ponudu, pod svojim znakom, a i sa svojim stilskim obeležjima i karakteristikama uvodi modele koji kod Nissana već imaju dugogodišnju tradiciju. Tako je bilo sa Koleosom, tako je sa Kadjarom, a sada stiže i Alaskan. Pod lepim imenom krije se Nissan Navara, ista ona koja se krije i pod Mercedesovom zvezdom X-Klasse. Naravno, ništa sporno, niti loše ovde nema, a marke će se rasporediti po tržištima i “kanibalizma” većinom neće biti. Šta više, svaki od tri modela imaće svoje osobenosti, više ili manje opreme, tvđi ili mekši trim, a na kraju, veću ili manju cenu. Renault već najavljuje pre premijere u Frankfurtu da će Alaskan dobiti dosta opreme i praktičnosti u enterijeru, pa je za očekivati da će Navara ostati za profesionalniju a Alaskan, recimo, amaterskiju upotrebu.

Foto: Renault

Pogon je poznati 2.3 litarski dizel sa dva turbo kompresora, koji se nalazi i u Reanault Master porodici dodtavnih vozila. Isti agregat moćiće se kupiti sa 158 ili 187KS. Alaskan će imati i svoju 2.5 benzinsku i 2.5 litarsku dizel verziju, koje najverovatnije neće stizati do nas.
Pored dva nivoa snage, Alaskan će se moći odabrati sa 4×2 i 4×4 pogonom, kao manuelnim menjačem sa šest ili automatskim sa sedam brzina. Nosivost je 1.000 kilograma, a može povući prikolicu do 3.500 kg.

Foto: Renault

Renault će ponuditi Alaskan sa tri kabinske konfiguracije: single-cab, double-cab, chassis-cab, a opcija sa kožnim sedištima će imati čak osam podešavanja i, naravno, grejanje. Tu je i 5” višenamenski ekran, a među opcijama će biti i veoma praktična, za vozilo dugo pet metara, 360° kamera sa pogledom na dole.

Foto: Renault
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kia Futuron liči na NLO sa četiri točka

Kia Motors je pokazala konceptno vozilo Futuron, kupe SUV sa pogonom na svim točkovima, ...

Audi osvežio A4 liniju, S verzije od sada sa dizelom

Audi je za ovu godinu predstavio osveženu liniju modela A4, a u tišini su ...

Otkriven Mercedes-AMG S63 E Performance

Otkriven je Mercedes-AMG S63 E Performance i najsnažnija je S Klasa ikada sa 800 ...

Hamilton ubedljivoj najbrži u Bakuu

Lewis Hamilton kao da se malo poigravao sa konkurencijom, da bi na kraju u ...

Toyota Aygo doterana, čistija i snažnija

Toyota Aygo u Ženevu stiže osvežena i sa čistijim motorom koji je unapređen u ...