fbpx

BMW X7 (skoro) javno

BMW-ov veliki SUV je špijuniran odavno i znalo se da stiže u Frankfurt, a samo je bilo pitanje kakvom stilu će se prikloniti – spotskom ili luksuzno/elegantnom

Foto: BMW

BMW je ipak pokazao svoj novi veliki SUV pre same premijere na štandu frankfurtskog salona. Znalo se da stiže, manje-više su se saznali i tehnički detalji, ali je BMW dosta uspešno uspeo da sakrije definitivan izgled nove krstarice. Za marku bi bilo bilo logično i tradicionalno da se okrene sportskoj dinamičnosti, ali danas više ništa nije sigurno, što se i potvrdilo. X7, za sada čak definisan kao koncept koji će sutra biti javno pokazan pre naginje luksuznom nego sportskom. Pre kao konkurenta “gađa” Bentley Bentyagu, pa čak i budući SUV iz Rolls Roycea, nego Audi Q7 ili Mercedes GLS, čiji bi trebao direktni izazivač. Doduše, treba zadržati i određene rezerve što se izgleda serijskog modela tiče, obzirom da da koncepti, po pravilu, nose na sebi i dosta dizajnerskih preterivanja.

Foto: BMW

Veliki SUV je defacto crossover u klasi Serije 7, pa u skladu sa tim i koristi modifikovanu platformu najvećeg BMW-a. Za sad tu je i pomalo nekonvencionalan raspored tri reda sedišta, ali se i za serijsku verziju očekuje da će definitivno biti sedmosed.

Foto: BMW

Kao što se moglo i očekivati, koncept X7 u kabini ima sve što današnja “connectivity” tehnologija zna i poznaje, ali zapakovano u dva velika ekrana, sa minimalnim brojem vidljivih komandi. Instrument tabla sama za sebe je već velika sa svojih 12,3” i povezana je sa centralnim ekranom, a za zabavu u vožnji i putnike na srednjem redu sedišta čekaju ekrani osetljivi na dodir u naslonima za glavu. Šta više, ceo zabavno/komunikacioni sistem je međusobno povezan, pa se informacije ili zabava mogu deliti među ekranima.

Foto: BMW

Izbor pogona sasvim sigurno se oslanja na već postojeći iz serije 7, a koncept X7 je deklarisan kao “iPerformance” što znači da je plug in hibrid. Pogon je kombinacija biturbo benzinca i elektro motora, i barem u teoriji, omogućava gradsku vožnju sa čistim elektro pogonom, ali sve brojke na temu autonomije i snage tek treba da budu potvrđene. Kalkuliše se da bi startna cena serijskog X7 trebala biti oko 80.000 evra, što znači malo iznad Mercedesa GLS i Land Rovera Discovery.

Foto: BMW
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Carlos Ghosn ponovo iza rešetaka

Samo što je najavio da će reći istinu, Carlos Ghosn je ponovo uhapšen u ...

Extreme E šampionat postaje sve zanimljiviji

Ako je suditi prema prijavljenim timovima Extreme E šampionat postaje sve zanimljiviji – priključilo ...

Verstappenu pol za oproštaj od sezone Formule 1

Max Verstappen je iznenadio vozače Mercedes-AMG-a i oteo im pol poziciju za poslednju trku ...

Volkswagen ID.3 je pred osvežavanjem

Volkswagen D.3 je pred osvežavanjem za 2023. godinu a kompanija je objavila zvanične skice ...

Ukraden unikatni Mercedes Gullwing vredan €1.66 miliona

Unikatni Mercedes 300SL Gullwing je ukraden pre nekoliko dana ispred hotela koji se nalazi ...

Nissan prestaje sa razvojem SUS motora za Evropu

Nissan je zvanično saopštio da prestaje sa razvojem motora sa unutrašnjim sagorevanjem za svoje ...