fbpx

Počela prodaja osveženog Nissan Qashqaia

Renault Nissan Srbija je predstavio osveženi Qashqai, koji u Srbiji kreće u prodaju sa brojnim poboljšanjima

Renault Nissan Srbija objavio je početak prodaje najprodavanijeg kompaktnog crossovera u Srbiji, modela Qashqai. Ovaj širom sveta popularni model, koji je praktično rodonačelnik kompaktnih urbanih terenaca upravo je prošao kroz tretman osvežavanja, koji je najvidljiviji u LED svetlima u prednjim i stražnjim svetlosnim grupama u formi slova “V”, i izmena na prednjem i stražnjem odbojniku. U ponudi su sada i liveni naplatci novog atraktivnijeg dizajna. U enterijeru najveća novina se odnsi na potpuno nova kožna sedišta sa 3D dizajnom koji pored estetskog ima i funkcionalnu ulogu za povećanje udobnosti. Pored ovoh sedišta za najviše pakete opreme koji ima pet unapređen je i kvalitet materijala u unutrašnjosti i proširen izbor boja i tekstura. Takođe novina je i upravljač sa sportski zaravnjenim donjim delom. Prednja svetla nisu samo etilski dotetrana, nego su dobili i autoadaptivnu funkciju, kao i funkciju praćenja zakrenutosti upravljača.

Od elemenata koji unapređuju vožnju, novi Qashqai ima praktično sve aktuelne sistema kao što su adaptivni tempomat, prepoznavanje pešaka (zbog nisko postavljenih senzora i dece) sa automatskim kočenjem, upozorenja na bočni saobraćaj pri isparkiravanju, saobraćaj u mrtvom uglu, a ti su i uoporenja o napuštanju kolovozne traje i upozorenje na pospanost. Da da bi se lakše funkcionisalo u gradu, tu je asistencija pri parkiranju i 360° kamera. Razumljivo i brojni elementi aktivne bezbednosti preuzeti su i sa spiska koji je važio da restilizacije, tako je samo na kupcu da donese odluku koje sve sisteme želi u svom vozilu. Za prijatno putovanje Nissan Connect nudi navigacioni sistem povezan sa brojnim mobilnim aplikacijama.

Qashqai je i daje u ponudi sa prednjim i adaptivnim 4×4 pogonom, a od dizel motora može se birati između 1.5 i 1.6 dCi agregata sa 110 ili 130 KS, u kombinaciji sa manuelnim ili CVT prenosom. U bezinskom segmentu izbor je između 1.2 DiG-T 115 i novog 1.6 DiG-T 163 KS.
Početna cena novog Qashqaia je nešto ispod 20.000 evra, uz brojne mogućnosti finansiranja, a prodaja novog modela je upravo počela.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Verstappen pobednik sprinta u Majamiju

Formula 1 – Verstappen pobednik sprinta u Majamiju, koji je doneo lepih borbi na ...

Žiri za Automobil godine 2018. ponovo na okupu

U Vršcu je održan treći, finalni test dan žirija novinara za izbor Automobila godine ...

Tesla Roadster stvarno na drumu

Glavni dizajner Tesle Franz von Holzhausen na svom Tweeter nalogu objavio je fotografiju novog ...

Hamilton na strategiju do pobede u Španiji

Lewis Hamilton je na strategiju ali i brzinu došao do svoje šeste pobede na ...

SERVISNA AKCIJA: Putujte komforno!

SERVISNA AKCIJA: Putujte komforno u British Motorsu za vozila marke Jaguar Land Rover uz ...

WRC – Audi protiv Lancije u filmu

WRC – Audi protiv Lancije u filmu koji je baziran na istorijskoj borbi ove ...