fbpx

Počela prodaja osveženog Nissan Qashqaia

Renault Nissan Srbija je predstavio osveženi Qashqai, koji u Srbiji kreće u prodaju sa brojnim poboljšanjima

Renault Nissan Srbija objavio je početak prodaje najprodavanijeg kompaktnog crossovera u Srbiji, modela Qashqai. Ovaj širom sveta popularni model, koji je praktično rodonačelnik kompaktnih urbanih terenaca upravo je prošao kroz tretman osvežavanja, koji je najvidljiviji u LED svetlima u prednjim i stražnjim svetlosnim grupama u formi slova “V”, i izmena na prednjem i stražnjem odbojniku. U ponudi su sada i liveni naplatci novog atraktivnijeg dizajna. U enterijeru najveća novina se odnsi na potpuno nova kožna sedišta sa 3D dizajnom koji pored estetskog ima i funkcionalnu ulogu za povećanje udobnosti. Pored ovoh sedišta za najviše pakete opreme koji ima pet unapređen je i kvalitet materijala u unutrašnjosti i proširen izbor boja i tekstura. Takođe novina je i upravljač sa sportski zaravnjenim donjim delom. Prednja svetla nisu samo etilski dotetrana, nego su dobili i autoadaptivnu funkciju, kao i funkciju praćenja zakrenutosti upravljača.

Od elemenata koji unapređuju vožnju, novi Qashqai ima praktično sve aktuelne sistema kao što su adaptivni tempomat, prepoznavanje pešaka (zbog nisko postavljenih senzora i dece) sa automatskim kočenjem, upozorenja na bočni saobraćaj pri isparkiravanju, saobraćaj u mrtvom uglu, a ti su i uoporenja o napuštanju kolovozne traje i upozorenje na pospanost. Da da bi se lakše funkcionisalo u gradu, tu je asistencija pri parkiranju i 360° kamera. Razumljivo i brojni elementi aktivne bezbednosti preuzeti su i sa spiska koji je važio da restilizacije, tako je samo na kupcu da donese odluku koje sve sisteme želi u svom vozilu. Za prijatno putovanje Nissan Connect nudi navigacioni sistem povezan sa brojnim mobilnim aplikacijama.

Qashqai je i daje u ponudi sa prednjim i adaptivnim 4×4 pogonom, a od dizel motora može se birati između 1.5 i 1.6 dCi agregata sa 110 ili 130 KS, u kombinaciji sa manuelnim ili CVT prenosom. U bezinskom segmentu izbor je između 1.2 DiG-T 115 i novog 1.6 DiG-T 163 KS.
Početna cena novog Qashqaia je nešto ispod 20.000 evra, uz brojne mogućnosti finansiranja, a prodaja novog modela je upravo počela.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ferrari uskoro otkriva planove i partnere

Ferrari će uskoro otkriti svoj dugo očekivani strateški plan za blisku budućnost koji vodi ...

2019. – počinju godine na struju

U 2019. biće lansirano nekoliko električnih i plug in modela, čime definitivno počinje električna ...

Porsche odaje počast 996 generaciji modela 911

Porsche odaje počast 996 generaciji modela 911 koja je 25 godina označila više nego ...

Akio Toyoda CEO Toyote Svetska automobilska ličnost godine

Akio Toyoda, predsednik i CEO Toyota Motor Corporation (TMC) proglašen je za Svetsku automobilsku ...

Faraday Future traži nove investicije

Faraday Future se zvanično otvorio “potencijalnim investitorima širom sveta” Startup za električne automobile, Faraday ...

Brabham BT62 pred svetom u Goodwoodu

Brabham BT62 će svetu zvanično biti predstavljen na festivalu brzine u Goodwoodu Na čuvenom ...