fbpx

Počela prodaja osveženog Nissan Qashqaia

Renault Nissan Srbija je predstavio osveženi Qashqai, koji u Srbiji kreće u prodaju sa brojnim poboljšanjima

Renault Nissan Srbija objavio je početak prodaje najprodavanijeg kompaktnog crossovera u Srbiji, modela Qashqai. Ovaj širom sveta popularni model, koji je praktično rodonačelnik kompaktnih urbanih terenaca upravo je prošao kroz tretman osvežavanja, koji je najvidljiviji u LED svetlima u prednjim i stražnjim svetlosnim grupama u formi slova “V”, i izmena na prednjem i stražnjem odbojniku. U ponudi su sada i liveni naplatci novog atraktivnijeg dizajna. U enterijeru najveća novina se odnsi na potpuno nova kožna sedišta sa 3D dizajnom koji pored estetskog ima i funkcionalnu ulogu za povećanje udobnosti. Pored ovoh sedišta za najviše pakete opreme koji ima pet unapređen je i kvalitet materijala u unutrašnjosti i proširen izbor boja i tekstura. Takođe novina je i upravljač sa sportski zaravnjenim donjim delom. Prednja svetla nisu samo etilski dotetrana, nego su dobili i autoadaptivnu funkciju, kao i funkciju praćenja zakrenutosti upravljača.

Od elemenata koji unapređuju vožnju, novi Qashqai ima praktično sve aktuelne sistema kao što su adaptivni tempomat, prepoznavanje pešaka (zbog nisko postavljenih senzora i dece) sa automatskim kočenjem, upozorenja na bočni saobraćaj pri isparkiravanju, saobraćaj u mrtvom uglu, a ti su i uoporenja o napuštanju kolovozne traje i upozorenje na pospanost. Da da bi se lakše funkcionisalo u gradu, tu je asistencija pri parkiranju i 360° kamera. Razumljivo i brojni elementi aktivne bezbednosti preuzeti su i sa spiska koji je važio da restilizacije, tako je samo na kupcu da donese odluku koje sve sisteme želi u svom vozilu. Za prijatno putovanje Nissan Connect nudi navigacioni sistem povezan sa brojnim mobilnim aplikacijama.

Qashqai je i daje u ponudi sa prednjim i adaptivnim 4×4 pogonom, a od dizel motora može se birati između 1.5 i 1.6 dCi agregata sa 110 ili 130 KS, u kombinaciji sa manuelnim ili CVT prenosom. U bezinskom segmentu izbor je između 1.2 DiG-T 115 i novog 1.6 DiG-T 163 KS.
Početna cena novog Qashqaia je nešto ispod 20.000 evra, uz brojne mogućnosti finansiranja, a prodaja novog modela je upravo počela.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nova Honda CR-V stigla u Srbiju

Peta generacija modela HONDA CR-V sinoć je predstavljena publici u Srbiji Ovaj model predstavlja ...

Volkswagen se potpuno povlači iz auto sporta

Samo što je objavljeno da se Audi vraća na Dakar i Leman, Volkswagen Grupa ...

Akio Toyoda CEO Toyote Svetska automobilska ličnost godine

Akio Toyoda, predsednik i CEO Toyota Motor Corporation (TMC) proglašen je za Svetsku automobilsku ...

Audi zaustavio rad na Pop.Up letećem taksiju

Audi je zaustavio rad na Pop.Up letećem taksiju i razmatra druge pravce u kojima ...

Tesla ugasio proizvodnju najkomercijalnije verzije Modela 3

Navikli smo na neobične i neočekivane odluke iz Tesle, pa se najnovijoj više niko ...

Formula 1 – Aston Martin pokazao pravi bolidi

Formula 1 se i zvanično budi, Aston Martin je bio hrabar i na premijeri ...