Site icon

16 miliona za Porsche jahtu

Izleti proizvođača automobila u svet nautike nisu retkost, a nisu ni nelogični. Treba uzeti što više novca kupcima vernim marki.

Nakon Bugattija, Mercedesa AMG, BMW-a, Labmborghinija, Ferrarija, Škode, Aston Martina, Lexusa i drugih, i Porsche je predstavio jahtu koju će proizvesti brodogradilište Dynamic iz Monte Carla, a ceo projekat i dizajn podpisuje Studio F.A. Porsche. Rezultat će uživo btiti predstavljen za nekoliko dana na Monaco Yacht Show, koji počinje 27. septembra.

Yahta je nazvana GTT 115, što ujedno znači i da je duga 115 fita (35 metara), a verovatno veća specifičnost od njenog naglašennog retro dizajna je hibridni pogon koji obezbeđuje visoku krstareću brzinu od 21 čvora (40 km/h), pri kojoj ima autonomiju id 3.400 nautičkih milja.

Za sada nisu objavljeni detalji hibridnog pogona koji omogućavaju obećavajuće performanse i autonomiju, ali su zato objavljeni podaci koji će vlasniku garantovati veliku ekskluzivu. GTT 115 koštaće 16 miliona evra, a biće izgrađeno samo 7 komada, što jasno govori da se radi o kolekcionarskim primercima, za koje, oni koji to mogu, ne štede novac.

Next: Marquez nezaustavljiv u Aragonu