fbpx

Novi Mercedes Sprinter na pomolu

Retko se od strane same fabrike objavljuju skice ili crteži novih modela, ali je Mercedes upravo prekršio ovo nepisano pravilo

Foto: Mercedes

Na NACV (North American Commercial Vehicle Show) u Atlanti, najvećem sajmu komercijalnih vozila u severnoj Americi, Mercedes je pokazao kako će izgledati nova generacija Sprintera, koja će se u prodaji pojaviti naredne godine. Prema pokazanom crtežu, jasno je da se za lansiranje novog modela u ovom izuzetno važnom komercijanom sektoru ništa ne prepušta slučaju. Šta više, moglo bi se reći da će Sprinter postaviti nove standarde barem kada je vizuelni deo u pitanju.
Jasno je da izgled mnogo znači pri odlučivanji o kupovini, pa čak i u imidžu kompanije koja koristi dostavna vozila, ali ipak je suština u onome što se krije ispod, manje ili više lepe, karoserije. U ovom delu informacija Mercedes je za sada tajanstven, ali je otkriveno da će kupcima što u osnovnoj što u dodatnoj opremi biti ponuđeno mnogo, uključujući i elemente koji do se do sada nisu ugrađivali u dostavna vozila. Fabrika je potvrdila da će novi Sprinter dobiti asistencije za vožnju, aplikacije za komunikaciju i telemetriju, a kako tvrde, ceo ovaj elektronski paket će popularne “kombije” dići na jedan novi nivo.
Izbor motora i prenosa za sada nije objavljen, ali je najavljen i veći broj mogućih konfiguracija Sprintera, čime će se povećati prilagodljivost vozila čak i specifičnim namenama. Novi Sprinter se očekuje u prodaji tokom prve polovine 2018. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hyvia predstavila prototip Renault Master na vodonik

HYVIA Renault Master furgon H2-TECH, veliki kombi sa teretnim prostorom zapremine 12 m3 i ...

GM podneo zahtev za zaštitu logoa svoje vojne divizije

General Motors je podneo zahtev za zaštitu novog logoa „GM Defense“ divizije, koji može ...

Novi Renault Express Van od aprila u Srbiji

Renaultovo odeljenje za komercijalna vozila predstavilo je čak četiri noviteta, od koji prvi Express ...

Renault Trafic (ponovo) osvežen u obe verzije

Samo godinu dana nakon osvežavanja, Renault Trafic je ponovo prošao kroz proces unapređenja i ...

Opel predstavlja potpuno električni Combo-e

Za profesionalce koji lako dostavno vozilo koriste u urbanim uslovima Opel je predstavio električni ...