fbpx

Novi Mercedes Sprinter na pomolu

Retko se od strane same fabrike objavljuju skice ili crteži novih modela, ali je Mercedes upravo prekršio ovo nepisano pravilo

Foto: Mercedes

Na NACV (North American Commercial Vehicle Show) u Atlanti, najvećem sajmu komercijalnih vozila u severnoj Americi, Mercedes je pokazao kako će izgledati nova generacija Sprintera, koja će se u prodaji pojaviti naredne godine. Prema pokazanom crtežu, jasno je da se za lansiranje novog modela u ovom izuzetno važnom komercijanom sektoru ništa ne prepušta slučaju. Šta više, moglo bi se reći da će Sprinter postaviti nove standarde barem kada je vizuelni deo u pitanju.
Jasno je da izgled mnogo znači pri odlučivanji o kupovini, pa čak i u imidžu kompanije koja koristi dostavna vozila, ali ipak je suština u onome što se krije ispod, manje ili više lepe, karoserije. U ovom delu informacija Mercedes je za sada tajanstven, ali je otkriveno da će kupcima što u osnovnoj što u dodatnoj opremi biti ponuđeno mnogo, uključujući i elemente koji do se do sada nisu ugrađivali u dostavna vozila. Fabrika je potvrdila da će novi Sprinter dobiti asistencije za vožnju, aplikacije za komunikaciju i telemetriju, a kako tvrde, ceo ovaj elektronski paket će popularne “kombije” dići na jedan novi nivo.
Izbor motora i prenosa za sada nije objavljen, ali je najavljen i veći broj mogućih konfiguracija Sprintera, čime će se povećati prilagodljivost vozila čak i specifičnim namenama. Novi Sprinter se očekuje u prodaji tokom prve polovine 2018. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Još jednom „ulovljen“ novi Mercedes Citan?

Mercedes-Benz je 23. avgusta 2019. saopštio da s alijansom Renault-Nissan-Mitsubishi nastavlja razvojnu i proizvodnu ...

Električni „usisivač“ probno čisti i beogradske ulice

Prvi put u Srbiji predstavljena mašina za održavanje ulica i drugih javnih površina s ...

Renault Kangoo Van međunarodni kombi godine

Panevropski žiri 24 vodeća novinara specijalizovana u području komercijalnih vozila proglasio je novi Renault ...

Stižu nova Mobil Delvac ulja za dostavna vozila

Najbrže rastući segment vozila u Evropi su laka dostavna vozila. Sa svojim specifičnim načnom ...

Volkswagen predstavio teretnu verziju ID Buzz koncepta

Volkswagen je iskoristio priliku da na Sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru predstavi teretnu verziju ...

MAN eTGE od jula ove godine

Elektro pogon definitivno ulazi u laka dostavna vozila. Od jula ove godine MAN počinje ...