SUV-manija se nastavlja nesmanjenom žestinom. Nakon premijere Volvoa XC40 pre nekoliko dana, BMW je brže bolje poslao budući X2 da se provoza ulicama Milana

Foto: BMW

Do sada je X2 viđen u milion špijunskih i “špijunskih” izdanja, i u osnovi je ostalo malo tajni u vezi novog kompaktnog SUV-a iz BMW-a. Najnovije “slučajno pokazivanje” ulicama Milana otkrilo je i definitivnu formu karoserije, koja je do sada bila koliko toliko sakrivana. Zapravo, nema ni preteranog razloga da se sakriva, obzirom da će X2 u produkcijskoj verziji biti predstavljen do kraja ove godine.

Foto: BMW

Zna se i na kojoj platformi počiva. Na UKL platformi već se nalaze Serija 1, Serija 2 Active Tourer, a i Mini Countryman. To znači da je za X2 kao osnovni predviđen prednji pogon, a i oblik karoserije potvrđuje da je osnova Serija 1, sa povećanim klirensom, ali i nešto manjim zastakljenim površinama i zakošenijim vetrobranom od pomenutog hatchbacka. Opcija za X2 biće i xDrive pogon na svim točkovima, ali se očekuje da bude vezan i uz bogatije pakete opreme i snažnije motore, a da će samo sDrive 18d biti samo sa predjim pogonom. I ostatak ponude motora će se nasloniti na  dizele i benzince iz X1 što znači da će svi imati četiri cilindra i turbo punjače.

Foto: BMW

Po običaju, BMW će i X2 ponuditi u M izdanju, obzirom da je već primećen na testovima na Nurburgringu, sa velikim kočionim diskovima i niskoprofilnim pneumaticima, a najverovatnije je da će mu pogon biti “navijeni” dvolitarski benzinac sa oko 300 KS i xDrive pogonom na svim točkovima.
Po pitanju cene, očekuje se da bude pozicioniran između X1 i X3, što bi značilo da će teško moći da se kupi ispod 35.000 evra, ali za ove podatke ćemo morati da sačekamo do sledeće godine kada je najavljen početak prodaje.

Foto: BMW
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hamilton deklasirao konkurenciju

Lewis Hamilton je osvojio pol poziciju na otvaranju sezone toliko uverljivo, da se možemo ...

BMW i8 Roadster od januara u prodaji

Niko nije očekivao revoluciju od BMW i8 Roadster, samo da bude konačno i zvanično ...

Tesla polako preuzima evropsko tržište od nemačke trojke

Tesla Model S dominira u segmentu luksuznih automobila na tržištu SAD već nekoliko godina, ...

Williams tehnologija iz F1 u električni automobil

Timovi Formule 1 u svojim centrima imaju vrhunske stručnjake koji razvijaju i projektuju trkačke ...

Rebellionu oduzeto treće mesto iz Spa

Treće mesto osvojeno u Spa, oduzeto je Rebellion Racingu nakon tehničkog pregleda vozila Posada ...