fbpx

Tesla ne ispunjava obećanja

Iz Tesle su saopštili da nisu ispunili plan da naprave 1,500 Modela 3, svog prvog automobila namenjenog masovnom tržištu.

Foto: Tesla

Kako iz „CNN Tech“ prenose, stvaran broj proizvedenih Modela 3 jeste samo 260, što je za 83 procenata niži broj nego što je bilo obećano. Saopštenje koje je stiglo sinoć je još jedan znak izazova sa kojima će proizvođač morati da se suoči na svom putu da proizvodi dostupan električni automobil, čija cena kreće od 35,000 američkih dolara za osnovni model.  Akcije Tesle su pale za 1.5% samo nekoliko sati nakon saopštenja. Iz Tesle su izjavili da je većina proizvodnih linija u „Gigafabrici“, fabrici gde proizvode baterije i sklapaju automobile, ispunjavala ciljeve proizvodnje, ali da je „šaci bilo potrebno duže da se aktivira nego što je planirano“. Proizvođač je takođe izjavio u svom saopštenju da „nema fundamentalnih problema sa Modelom 3 ili lancu snabdevanja“ i da „razumeju šta treba poboljšati i da su sigurni da će razrešiti probleme uskog grla u kratkom vremenu. Kompanija nije dala nove ciljeve proizvodnje za zamenu starih koji su obećavali 5,000 proizvedenih Modela 3 jednu sedmicu pre kraj ove godine. Model 3 nije prvi koji nije ispunio obećane ciljeve proizvodnje. Teslin skupi crossover, Model X je krenuo u proizvodnju dosta kasnije nego što je bilo obećano, kao i njihovo najprodavanije vozilo do sada, Model S.
Ipak se pokazalo da se “mesiji” Elonu Musku ne može baš sve verovati, iako je stvorio kompaniju koja trenutno vredi više nego Ford Motor Co.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

X na Mercedes X-Klase?

Da li se prekida proizvodnja Mercedesa X-Klase zbog loše prodaje i male zarade? Sa ...

Probudio se Hamilton

Prva ovogodišnja trka Formule 1 u Evropi voziće se u Barseloni, koja je vozače ...

SUV iz Aston Martina zvaće se Varekai

SUV iz Aston Martina najverovatnije će se zvati Varekai, a na tržište će stići ...

Najjači Lotus za oproštaj – 3-Eleven 430

Novi Lotus 3-Eleven 430 je povratio titulu Lotusovog najbržeg drumskog sportskog automobila – što ...

Nova Mazda3 osvojila Red Dot “Best of the Best” nagradu

Mazda je osvojila nagradu “Red Dot: Best of the Best” za novu generaciju modela ...