fbpx

Mazda je sa mnogo stila nastupila na Tokyo Motor Show-u. Koncepti Kai i Vision Coupe daju nadu u lepe automobile budućnosti

Foto: Mazda

Mazda je na Tokyo Motor Show predstavila dva prelepa koncepta, od kojih je KAI, iako nije zvanično potvrđeno, nova Mazda 3. Dizajn budućeg predstavnika Mazde u C segmentu je minimalizam na delu u pravom smislu te reči, kako u dizajnu karoserije, tako i enterijera, koji bi svakako mogao uneti pravu malu revoluciju u klasi kompaktnih monovolumena.

Foto: Mazda

Kevin Rice šef evropskog dizajna Mazde, potvrdio je da se koncepti ne prave koncepata radi, nego da su već u ovoj prvoj, konceptnoj fazi istražene i sve mogućnosti proizvodnje, što znači da Kai nije samo demonstracija egzotike, nego vozilo koje pogoni mogu i napraviti, pogotovo kada je reč o prezovanju i oblikovanju panela limova za karoseriju. Šta više, Kai donosi i potpuno nove proporcije za Mazdu 3. Nešto je kraći od aktuelnog modela, niži i čak 6 cm širi, ali uz produžen međuosovinski razmak, što je stražnje točkove uvuklo u sam stražnji odbojnik. Doduše Rice je priznao i da će serijski model morati da doživi doređene modifikacije, obzirom da je koncept postavljen na točkove od čak 20”.

Foto: Mazda

I drugi predstavljeni koncept Vision Coupe ne odustaje od minimalističkog i jednostavnog dizajna, koji će se sasvim sigurno pojaviti na budućim modelima japanske marke, pogotovo što se eterijera tiče.
Mazda je ipak ostala tajnovita što se tiče pogona koji bi se mogli naći u serijskim modelima izvedenim od predstvljenih koncepata. Najavljena je i predstavljena nova generacija benzinskih motora koja koristi princip samopaljenja, ali i dalje bez mnogo detalja.

Foto: Mazda
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volkswagen predstavio moćni Golf R Estate

Volkswagen je predstavio Golf R Estate, najsnažnije ikada do sada karavan izdanje legendarnog modela ...

Novi standardi trkačkih kaciga od 2019

FIA je objavila da će od 2019. u Formulu 1 biti uveden novi obavezni ...

Elone ne igraj se sa twitterom, može mnogo da te košta

Tesla i CEO ove kompanije su se nagodili sa Komisijom za hartije od vrednosti ...

Renault je otkrio da će se njegov novi SUV zvati Austral

Renault Austral će zameniti model Kadjar u Renaultovoj ponudi, a široj publici će biti ...

Osveženi Ford Focus za 2022. donosi Sync 4 sistem

Ford Focus je 2022. modelnu godinu prošao kroz niz važnih unapređenja Prva očigledna promena ...

Audi u Šangaju sa kompaktnim AI:ME konceptom

Kompaktni Audi čudnog imena AI:ME najavljuje modelnu porodicu koja je pandan VW I.D.-u Na ...