fbpx

PSA je sada “bogatiji” za 6 fabrika…

Preuzimanje brendova Opel i Vauxhall od General Motorsa znači da PSA grupa sada deli drugo mesto sa Renault-Nissan alijansom po broju fabrika u Evropi.

Ilustracija: Dmotion

Nedavna akvizicija Opela i Vauxhalla donosi dodatnih 6 postrojenja, što znači da PSA grupa sada poseduje mrežu od 18 evropskih fabrika koja se proteže od Portugala na zapadu, do Kaluge u Rusiji na istoku. Ovo stavlja PSA grupaciju uz Renault-Nissan alijansu na drugo mesto po broju Evropskih postrojenja, dok se na prvom nalazi Volkswagen Grupa sa 24. Ono što ostaje pod znakom pitanja je koliko dugo će PSA grupa deliti to drugo mesto. PSA grupa planira da ugasi stotine radnih mesta u jednom od postrojenja koje je nasledila od GM-a, čime će smanjiti proizvodnju Opel Astre sa dve radne smene na jednu, u Ellesmere Portu u Engleskoj. Smanjenje broja radnih mesta donosi strah za opstanak Engleskog postrojenja nakon što Velika Britanija napusti Evropsku uniju, a što će kao posledicu doneti veće izvozne cene automobila u EU. Analitičari veruju da bi PSA mogao zatvoriti i do tri evropske fabrike do 2022. i premestiti njihovu proizvodnju u svoje ostale fabrike u cilju poboljšanja iskorišćenja kapaciteta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Bottasu pol pozicija za poslednju trku sezone

Srebrne strele zauzimaju prvi startni red za završnu trku sezone Formule 1, ali ipak ...

Tesla Roadster stvarno na drumu

Glavni dizajner Tesle Franz von Holzhausen na svom Tweeter nalogu objavio je fotografiju novog ...

Škodom 633 do Sahare pre 90 godina

Škodom 633 je sa dvadeset sedam godina, Jiří Hanuš sam krenuo na 8.050 km ...

Predstavljen novi Porsche Taycan Sport Turismo

Porsche Taycan Sport Turismo je najnovija varijanta karoserije inovativnog električnog sportskog automobila marke Porsche ...

Range Rover Evoque premijerno u Beogradu

British Motors izlaže kompletnu gamu Land Roverovih i tri modela Jaguarovih automobila, od kojih ...