fbpx

Renault misli na zabavu u vožnji

Treba se zabaviti dok automobil vozi, pa je zbog toga Renault kupio 40% deonica jedne velike izdavačke kuće

Foto: Renault

Budućnost je u autonomnoj vožnji u kojo će čak i vozač imati viška slobodnog vremena. Zbog toga se treba nečim zabaviti dok automobil vozi, pa je Renault kupio 40% deonica izdavačke kuće Challenges Group sa ciljem da vozačima i putnicima budućih autonomnih vozila obezbede edukativni i zabavni sadržaj. Dok francuski gigant promoviše koncept Symbioz kao svoje viđenje budućnosti, ujedno razmišlja čudan ali logičan korak unapred i to kao prvi proizvođač automobila na svetu koji se okrenuo čak i izdavaštvu.

Foto: Renault

Renault predviđa da će zabava tokom autonomne vožnje postati još izraženija potreba u odnosu na današnjicu, kada vozač više ne bude gledao instrumente, nego bude mogao da čita, ili, recimo, večera na putu ka kući. A već za 2021. Renault najavljuje svoje prvo serijsko autonomno vozilo, a radi i na tome da uporedo ponudi robo – taksi. Pri tom, u automobilom biznisu sve jači uticaj imaju Apple i Uber, koji počinju da budu ozbiljni kreatori onoga što će ljudi koristiti u transportu i tokom transporta. Sama auto industrija upravo pravi rekordne zaokrete u samom pomanju automobila, njegove upotrebe i vlasništva.

Foto: Renault

Renault je ulaskom u izdavaštvo sebi obezbedio kvalitetnu informaciju i zabavu na dohvat ruke u smislu autorskih prava, pa i stvaranja profita na određenom modelu prodaje ovih sadržaja koji će se koristiti u “povezanim” vozilima.
Symbioz, predstavljen na salonu u Frankfurtu, već u sebi ima vrhunski audio sistem koji je razvio Diavalet, ali je Renault angažovao i specijalistu za kompjuterske igre Ubisoft, da razvije zanimaciju i zabavu za vozača i putnike. Symbioz, između ostalog, omogućava vozaču i putnicima da upoznaju znamenitosti kraja kroz koji putuju ili provere kulturnu i zabavnu ponudu koja ih očekuje na destinaciji. Isto tako, sve to mogu i da vide na virtuelnim prozorima.
Istovremeno, zanimljiv je i stav izdavača. Vlasnik 60% Challenges Group je Claude Perdriel, koji ima 91 godinu, i smatra da je klasično izdavaštvo pod ogromnim finansijskim pritiskom zbog uticaja interneta, što dovodi i do stalnog smanjivanja broja prodajnih mesta štampe i publikacija. Novi model, po kojem bi se u automobilima plasirala pisana reč, otvara sasvim druge mogućnosti. Umesto da svake godine gube čitaoce, izdavači će ovim putem dobiti milione novih čitalaca.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Lawrence Stroll ušao u Aston Martin

Spekulacije da je Lawrence Stroll zanteresovan za investiranje u Aston Martin pokazale su se ...

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio sada zvanično

Alfa Romeo je objavio zvanične podatke predstojećeg SUV-a, za koji tvrdi da je najbrži ...

BMW gasi Seriju 2 Active Tourer

BMW Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer neće doživeti svoje drugo izdanje Pandan ...

BMW Serije 3 je predstavljen osvežen i modernizovan

BMW Serije 3 je izuzetno značajna model za proizvođača iz Minhena, pa nije iznenađenje ...

Lamborghini rasturio svoj rekord prodaje zahvaljujući Urusu

Lamborghini je saopštio da je 2019. bila njegova najbolja godina ikada po pitanju prodaje ...

Hyundai proslavlja rekordan udeo na evropskom tržištu u 2022.

U godini koju je obeležila neizvesnost, Hyundai Motor je nastavio da poboljšava poziciju širom ...