fbpx

Loebu pobeda četvrtog dana Dakar relija 2018.

Devetostruki šampion sveta u reliju Sebastian Loeb morao je da sačeka četvrti dan do svoje prve etapne pobede na Dakar reliju 2018.

Foto: Peugeot Sport

Ako je na prvom specijalnom ispitu ostao bez kočnica, na drugom ponovo imao tehničkih problema, za treći rekao da mu je nepoznat pustinjski teren u Peruu, četvrtog dana čuvenom Francuzu nije ništa smetalo. Loeb je u svom Peugeotu vodio gotovo tokom svih 330 kilometara specijalnog ispita koji je počeo i završio se u San Juan de Marconi. Današnjim rezultatom Loeb je došao da svoje 10. etapne pobede na Dakaru. Današnji dan je defintivno bio odličan za vozače Peugeota. Drugo mesto je osvojio Carlos Sainz, a vodeći u generalnom plasmanu Stephane Peterhansel stigao je treći.

Foto: Peugeot Sport

Četvrti vozač Peugeota i do danas drugoplasirani u generalnom plasmanu Cyril Despres oštetio je oslanjanje na svom 3008DKR Maxi i morao je da čeka pomoć pored staze, čime je praktično ispao iz konkurencije za visok plasman. Jučerašnji pobednik Nasser Al-Attiyah imao je i tehničkih, a i problema da održi tempo koji su nametnuli, po svima jako brzi Peugeoti, pa je završio sa zaostatkom od 54 minuta iza Loeba.
U generalnom plasmanu i dalje vodi Peterhansel, drugo mesto sa 6 min 55 sec zaostatka preuzeo je Loeb, a treći sa 13 min 6 sec. zaostatka je Carlos Sainz, sva trojica u Peugeotima 3008DKR Maxi. Četvrti je Nasser Al-Attiyah u Toyoti Hilux, sa 58 min zaostatka.

Foto: Yamaha Racing

U konkurenciji motociklista desila se velika promena na čelu. Branioc titule vozač KTM-a Sam Sunderland imao je težak pad, nakon kojeg je helikopterom prebačen u bolnicu i za njega je Dakar 2018. završen. Pobedu danas je odneo vozač Yamalube Yamaha tima Adrian van Beveren na Yamahi WR450F Rally, čime je preuzeo i prvu poziciju u generalnom plasmanu motociklista, dok su iza njega Pablo Quintanilla na Husqvarni sa samo 1 min 55 sec zaostatka i Kevin Benavides sa zaostatkom od 3 min 15 sec.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW otkrio svoju prvu električnu limuzinu i4

BMW je prikazao serijsku verziju svoje prve električne limuzine i4, sa ozbiljnom snagom i ...

Kia pokazala prve skice novog Sportagea

Prve skice koje Kia objavljuje najavljuju avanturistički i savremen dizajn novog Sportagea inspirisan prirodom ...

Miles Nürnberger iz Aston Martina došao na čelo dizajna Dacije

Dacia je dovela veliko personalno i stručno pojačanje koje će sigurno promeniti izgled narednih ...

Polestar Precept ide u serijsku proizvodnju

Švedski Polestar, marka odvojena od matičnog Volvoa, objavila je da elegantna električna limuzina Precept ...

Misija završena – peti rekord za Hondu Civic Type R

Honda je završila svoju planiranu misiju. Cvic Type R drži rekorde na pet staza ...

Otkriveno još detalja novog Cee’da

Kia Motors je objavila nove fotografije koncepta Proceed. Kijino novo konceptno vozilo doživeće svjetsku ...