fbpx

Loebu pobeda četvrtog dana Dakar relija 2018.

Devetostruki šampion sveta u reliju Sebastian Loeb morao je da sačeka četvrti dan do svoje prve etapne pobede na Dakar reliju 2018.

Foto: Peugeot Sport

Ako je na prvom specijalnom ispitu ostao bez kočnica, na drugom ponovo imao tehničkih problema, za treći rekao da mu je nepoznat pustinjski teren u Peruu, četvrtog dana čuvenom Francuzu nije ništa smetalo. Loeb je u svom Peugeotu vodio gotovo tokom svih 330 kilometara specijalnog ispita koji je počeo i završio se u San Juan de Marconi. Današnjim rezultatom Loeb je došao da svoje 10. etapne pobede na Dakaru. Današnji dan je defintivno bio odličan za vozače Peugeota. Drugo mesto je osvojio Carlos Sainz, a vodeći u generalnom plasmanu Stephane Peterhansel stigao je treći.

Foto: Peugeot Sport

Četvrti vozač Peugeota i do danas drugoplasirani u generalnom plasmanu Cyril Despres oštetio je oslanjanje na svom 3008DKR Maxi i morao je da čeka pomoć pored staze, čime je praktično ispao iz konkurencije za visok plasman. Jučerašnji pobednik Nasser Al-Attiyah imao je i tehničkih, a i problema da održi tempo koji su nametnuli, po svima jako brzi Peugeoti, pa je završio sa zaostatkom od 54 minuta iza Loeba.
U generalnom plasmanu i dalje vodi Peterhansel, drugo mesto sa 6 min 55 sec zaostatka preuzeo je Loeb, a treći sa 13 min 6 sec. zaostatka je Carlos Sainz, sva trojica u Peugeotima 3008DKR Maxi. Četvrti je Nasser Al-Attiyah u Toyoti Hilux, sa 58 min zaostatka.

Foto: Yamaha Racing

U konkurenciji motociklista desila se velika promena na čelu. Branioc titule vozač KTM-a Sam Sunderland imao je težak pad, nakon kojeg je helikopterom prebačen u bolnicu i za njega je Dakar 2018. završen. Pobedu danas je odneo vozač Yamalube Yamaha tima Adrian van Beveren na Yamahi WR450F Rally, čime je preuzeo i prvu poziciju u generalnom plasmanu motociklista, dok su iza njega Pablo Quintanilla na Husqvarni sa samo 1 min 55 sec zaostatka i Kevin Benavides sa zaostatkom od 3 min 15 sec.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Muke za Porsche sa falsifikatima

Porsche je oformio posebno odeljenje koje se bavi praćenjem i pronalaženjem falsifikatora delova Velika ...

Mazda osvežila MX5 za 2022. godinu

Mazda je osvežila svoj popularni roadster MX5 Miata za 2022. i ubacila novi sistem ...

Continental GT Speed je najjači Bentley ikada

Bentley je predstavio Continental GT Speed, najjači model ikada u 101 godini istorije luksuzne ...

Transferi kao u fudbalu

Nije tajna da su transferi visoko pozicioniranih menadžera često stresni za kompanije, a isto ...

Polovnjaci – i skoro novi automobili mogu da imaju vraćenu kilometražu

Polovnjaci – i skoro novi automobili mogu da imaju vraćenu kilometražu, kaže studija koja ...

Toyota očekuje pobedu na Dakaru 2019.

Toyota Gazoo Racing South Africa očekuje da bi ovogodišnji Dakar reli mogao biti pobednički ...