fbpx

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid je predstavljen

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid je predstavljen sa moćnim pogonom i detaljima koji su se pojavili na osveženom modelu Cayenne

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid je predstavljen sa moćnim pogonom i detaljima koji su se pojavili na nedavno osveženom modelu Cayenne. Bilo je nagoveštaja da će Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid, koji dolazi na mesto dosadašnjeg Turbo, biti više nego snažan. Ispostavilo se da su nagoveštaji bili potpuno ispravni. Novi Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid najsnažniji je model Cayenne ikada.

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid kupcima će biti dostupan u SUV i Coupe formi karoserije, a pod poklopcem motora je pravi dragulj. Osnova pogona je dobro poznati, ali značajno prerađeni 4.0 V8 sa dva turbo kompresora, koji je zadužen za 599 KS, a pored toga Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid pokreće i elektromotor od 176 KS. Ukupna snaga pogonske grupe je 739 KS uz 950 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Porshe navodi da Cayenne Turbo E-Hybrid do 100 km/h ubrzava za 3.7 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 295 km/h.

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid

Novi Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid ima povećanu batreriju kapaciteta od 25.9 kWh koja je smeštena ispod prtljažnog prostora, a novi ugrađenu punjač od 11 kW omogućava punjenje za manje od dva i po časa. Povećana je i autonomija vožnje na struju, ali Porsche još nije saopštio koliko.
Adaptivno oslanjanje u Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid je standardno, a amortizeri sa dve komore i dva ventila omogućavaju prigođavanje abijanja i odbijanja, što je onogućilo još veći raspon među modovima vožnje. Porsche Torque Vectoring Plus je standard, dok su Porsche Dynamic Chassis Control i upravljanje zadnjim točkovima na spisku opcionala.
Vizuelno Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid se razliokuje od ostalih modela iz porodice Cayenne po većim uvodnicima vazduha na prednjem odbojniku. Lukovi oko točkova i donji deo zadnjeg odbojnika sada su u boji karoserije, a crvene kočione čeljusti i dve dvostruke izduvne cevi nemenjene su samo za nasnažniji Poresche Cayenne. Među standadnim elementima su HD-Matrix Design LED prednja svetla.

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid

U eneterijeru ovaj možni SUV ima opalatu krova od Race-Tex materijala, grejani sportski GT upravljač, aluminijum na vratima i na armaturi, kao i kožom presvučena sportska sedišta podesiva po 18 elemenata. Porsche kupcima nudi i bežični punjač od 15W sa sopstvenom klimatizacijom. Očekivano u Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid ugrađeni su i izmenjena armatura i instrument tabla sa dva ekrana pod zajedničkim zakrivljenim staklom, a instrument tabla i infotejment imaju ekrane dijagonale od 12.6“ i 12.3“.

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid

Isporuke Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid predviđene su za prvu polovinu 2024. godine. Cene još nisu objavljene, ali zanimljivo je da je Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid jeftiniji od dosada najsnažnijeg Cayenne Turbo GT sa 650 KS.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – VN Azerbejdžana Verstappenu

Formula 1 – trka za Veliku Nagradu Azerbejdžana pripala je Maxu verstappenu u bolidu ...

Osveta se servira hladna – Red Bull vs Mercedes AMG

Rat u Formuli 1 se nastavlja – Red Bull će osvetu za fleksibilno zadnje ...

Nissan Micra – od ružnog pačeta do…

Za svojih 35 godina postojanja Nissan Micra prošla je put. Ne, ne samo težak ...

Toyota uvela do 10 godina garancije na pneumatike

Nova pogodnost za kupce Toyotinih vozila – dopunska garancija na pneumatike do 10 godina ...

Renault predstavio nove motore

Renault je predstavio novu generaciju benzinskih motora veće snage i manje emisije izduvnih gasova ...

Ford F-150 Lightning koncept ide na aukciju uskoro

Retka prilika za kolekcionare – Ford F-150 Lightning koncept iz 2001. godine uskoro ide ...