Nova kontrola proklizavanja za sve buduće BMW i MINI modele

BMW će novi, brži i efikasniji sistem za kontrolu proklizavanja točkova razvijen za i3 ugrađivati u sve modele BMW i Mini

BMW i3, foto BMW

BMW i3s postavlja standarde u pogledu užitka tokom vožnje automobila na električni pogon. Ključni faktori ne obuhvataju samo veću snagu motora u novom BMW i3s modelu, već i inovativni sistem za kontrolu proklizavanja koji je specijalno prilagođen, radi trenutne isporuke snage iz BMW eDrive sistema. Prvi put je predstavljen u novom BMW i3s modelu koji ima 270 Nm već od 0 obr/min i 135 kW/184 KS. Ovaj sistem poboljšava prijanjanje i stabilnost tokom vožnje po nepovoljnim vremenskim uslovima i lošim putevima, prilikom ubrzavanja iz oštrih krivina i prilikom prikupljanja energije dobijene kočenjem. U srcu ovog inovativnog sistema se nalazi kontrolna jedinica koja je 50 puta brži od prethodnih sistema zahvaljujući integraciji. BMW je na ovaj način još jednom dokazao da je pionir kada su u pitanju inovativne tehnologije. Peter Langen, šef odeljenja za razvoj šasije u BMW je izjavio: „Sa velikom količinom obrtnog momenta i trenutnog odziva na svaki pritisak pedale gasa, električni motori, u poređenju sa konvencionalnim pogonskim grupama, već zahtevaju bolje sisteme za stabilnost tokom vožnje“.
Zbog toga su BMW inženjeri razvili novi tip sistema dizajniran specijalno za vozila na električni pogon. Međutim, pozitivan efekat kraćeg i bržeg kontrolnog ciklusa nije rezervisan samo za električna vozila, već se takođe može primeniti u vozilima sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Zbog toga će se ovaj sistem ugrađivati u BMW i MINI modele sa pogonom na prednje, stražnje i sva četiri točka.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

U četvrtak novi A7

U četvrtak 19. oktobra, Audi će predstaviti novi A 7, koji će u svojoj ...

Top 10 klasičnih automobila koje treba kupiti u 2019.

Nova godina donosi i novu rundu optimističnih nagađanja u vezi automobila koji će u ...

Gymkhana se vratila i bolja je nego ikada pre

Hoonigan ekipa je objavila deseti nastavak popularne video franšize koju karakteriše pet gradova, pet ...

Fernando Alonso – talenat koji je mogao više

Fernando Alonso će sutra startovati na 24 časa LeMana u Toyoti, u pokušaju da ...

Ott Tanak pobedio u Švedskoj

Ott Tanak nije dozvolio nikakva iznenađenja i svoju prednost od subote pretvorio u pobedu ...

Kinezi napadaju Evropu

Dok se evropski proizvođači utrkuju u povlađivanju Kinezima, kineski proizvođači automobila imaju velike ambicije ...