fbpx

Spreman je i Polestar 2 koji bi trebao biti konkurent Tesla Modelu 3, a koštaće 40.000 evra

Foto: Volvo

Iz Polestara luksuzne marke koju je lansirao Volvo stiže vest da je spreman novi model. Polestar 2 će se na tržištu pojaviti 2020. i za razliku od Polestar 1 koji je plug in hibrid, biće potpuno električno vozilo. Svaka sličnost sa Tesla Modelom 3 je namerna, i rukovodstvo Polestara ne krije da će novim modelom po ceni od oko 40.000 evra direktno konkurisati teslinoj limuzini. CEO Polestara Thomas Ingenlath izjavo je da će premijera biti krajem 2019, godine a prodaja ovog modela početi u 2020. i odmah dodao i da će dve godine nakon toga biti lansiran i prvi Polestar SUV, takođe se čisto električnim pogonom, koji će nositi ime Polestar 3. Zanimljiva je i najava da će se već predstavljeni kupe Polestar 1 i najavljeni SUV sigurno proizvoditi u Kini, sa godišnji kapacitetom od 50.000 vozila. Lokacija za proizvodnju Polestar 2 još nije definisana.

Foto: Volvo Cars

Uz najave novih luksuznih modela visokih performansi novog brenda iz Švedske, sve ozbiljnije su najave da će se kupci sve manje odlučivati za kupovinu automobila i da će se odlučivati za sistem najma vozila od samog proizvođača. Kako Thomas Ingenlath kaže, teško da kupac može biti srećan da danas da 60.000 evra za nešto što će za par godina svakako morati da proda za mnogo manje novca. Polestar će ponuditi najam vozila na period od dve ili tri godine po određenom fiksnom mesečnom iznosu koji pokriva najam, održavanje i osiguranje vozila, a nakon isteka ugovora, vlasnik jednostavno vraća vozilo Polestaru. To isto vozilo nakon toga ide u ponovni najam po nešto nižoj ceni.
Za one koji ipak žele da kupe vozilo i budu vlasnici, a Šveđani kažu da ih je oko 5.000 za Polestar 1, fabrika nakon salona u Ženevi počinje da prima „akontacije“ u iznosu od 2.500 evra, obzirom da je trenutni kapacitet za proizvodnju Polestar 1 samo oko 500 komada godišnje.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Koenigsegg brži od Bugattija

Dok svi pričaju o Bugatti Chirionu, Koenigsegg Agera rasturila rekord za više od 5 ...

Tesla otkrio svoj prvi pick up model – Cybertruck

Tesla je otkrio svoj dugo očekivani pick up, koji nosi ime Cybertruck, i može ...

Formula 1 – Vasseur napušta Alfa Romeo

Formula 1 – Fred Vasseur napušta Alfa Romeo Formula 1 tim u januaru 2023. ...

Na prodaju je Lamborghini Countach iz filma

Na prodaju je Lamborghini Countach iz filma The Wolf Of Wall Street i mogao ...

44. Dakar Reli startuje 1. januara 2022.

Dakar Reli počinje 1. januara 2022. kada će preko 1.000 takmičara krenuti u nepoznato, ...

BMW-ov logo zapravo ne predstavlja avionski propeler, već…

Ako ste mislili da BMW-ov znak podseća na dane kada je proizvođač pravio avione ...