Ako ne prava Toyota Supra, barem trkačka

Toyota je baš odlučila da sve one koji nestrpljivo čekaju vaskrsnuće Supre još malo drži u neizvesnosti

Svi oni koji su se potajno nadali da će na salon u Ženevi stići nova Toyota Supra morali su se zadovoljiti pogledom na punokrvnu trkačku verziju GR Supra Racing Concept, koja bi po svemu morala biti najava Supre.

Foto: Toyota Gazoo

Koncept koji, barem se nadamo, ima formu karoserije buduće Supre, pripremilo je Toyota trkačko odeljenje Gazoo Racing, koje je i zaduženo za razvoj drumske verzije pete generacije nekada veoma popularnog kupea. Šta više, prema trenutnim najavama, nova Supra čak na sebi neće ni imati bedž Toyote nego Gazoo. Iako Toyota još uvek krije tehničke podatke za novu Supru, procurela je informacija da će redni šestocilindraš sa turbokompresorom imati 340 KS. Ono što nije pod znakom pitanja je konfiguracija motor napred – pogon pozadi. Kako iz Toyote kažu, ovakvu konfiguraciju su tražili budući kupci.

Foto: Toyota Gazoo

Međutim, moguće je da ovaj “šestak” ne bude jedini pogon Supre, obzirom da stižu i maglovite najave hibrida, pa čak i gorive ćelije. Glavni inženjer za razvoj ovog modela Tetsuya Tada, u Ženevi je izjavio da preuzimanje hibridnog iz LMP1 TS050 ne dolazi u obzir. Supra sportski i trkački duh preuzima iz toyotinog učešća u WRC-u. Isti izvor je otkrio i još nešto bitno. Naime, poznato je da Toyota i BMW zajednički razvijaju Supru i Z4, međutim Tada kaže da je mnogo manje zajedničkih delova nego što se misli. Šta više, prvo su definisane vizuelne razlike karoserija, pa se tek nakon toga krenulo u razvoj delova. U odnosu na BMW Z4 Supra će biti mnogo beskompromisniji sportista, koji će konkurisati Porscheu 718 Cayman i 911-ici.

Foto: Toyota Gazoo

Jedan japanski magazin došao je do podataka koji bi mogli otkrivati prve detalje o novoj Supri. Dužina je 4.38 m, širina 1.86 m, a visina samo 1.29 m. Međuosovinski razmak je 2.47 m, a masa šestocilindarske verzije trebala bi biti ispod 1.500 kg. Pomenuti motor bi trebao imati 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a ubrzanje 0 do 100 km/h i trebalo biti 3.8 sekundi.

Foto: Toyota Gazoo

Na žalost po sve koji su se nadali da će videti novu Supru, ipak moraju da se zadovolje pogledom na trkačku verziju, što je daleko od lošeg, a do prave će morati da sačekaju 2019. godinu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hyundai i30 N konačno i javno

Dosta se pričalo i najavljivalo, pojavio se na 24 časa Nurburgringa, a sada se ...

M2 + M4 = BMW M2 Competition

Iako će se zvanično pojaviti za dve neelje na salonu u Pekingu, novi BMW ...

McLaren ne odustaje od Mercedes-AMG motora

Iako se početak sezone Formule 1 ni ne nazire, uveliko se razmišlja o narednoj ...

HONDA HR-V po specijalnim cenama u Srbiji

Honda Srbija je pripremila posebnu akciju HR-V modela u Comfort paketu opreme po ceni ...

Arrivabene više nije šef Scuderie Ferrari!

Kada u Ferrariju kažu da nešto neće biti, gotovo je sigurno da će biti. ...

Formula 1 – tesno u kvalifikacijama, ali zapravo, sve odlučeno

Za današnju trku u Ostinu, kvalifikacije su završene na najbolji mogući način, sa tri ...