fbpx

Toyotin Urban koncept najavljuje blisku budućnost

Toyotin Urban koncept najavljuje blisku budućnost u ponudi novih električnih modela japanskog giganta

Toyota Urban Koncept

Toyotin Urban SUV koncept najavljuje novi električni kompaktni SUV za Evropu. Predstavljanjem novog koncepta urbanog SUV-a Toyota je otkrila svoju buduću strategiju baterijskih električnih vozila (BEV) za Evropu. Prikazan nedavno na godišnjem Kenshiki forumu kompanije u Briselu, ovaj konceptni automobil nagoveštava izgled proizvodne verzije novog višenamenskog električnog vozila na baterije, planiranog za lansiranje natržište tokom 2024. godine.

Toyota Urban Koncept

Novo vozilo biće najkompaktnije i najpristupačnije u planiranoj gami BEV vozila koju čini šest modela i biće jedan od konkurenata u B-SUV segmentu, za koji Toyota predviđa da će predstavljati jedno od najvećih tržišta BEV vozila u Evropi.
Toyota već uživa prestižnu reputaciju u B-SUV segmentu sa hibridno-električnim vozilom Yaris Cross, najprodavanijim modelom u svojoj klasi. To iskustvo poslužilo je i prilikom razvoja autentičnog SUV-a sa potpuno električnim pogonom, koji je dizajniran kako bi pružio svestranost i ispunio prioritete evropskih kupaca. Takođe, time će biti potvrđen i kvalitet, izdržljivost i pouzdanost koji su glavna obeležja marke Toyota.

Toyota Urban Koncept

Beskompromisni dizajn i tehnologija
Toyota Urban SUV koncept ima prepoznatljiv izgled SUV-a, sa kompaktnom karoserijom dužine 4.3 metra sa čvrstim stavom u kojoj je povišen položaj sedenja u vožnji. Prostor je maksimalno iskorišćen,što omogućava fleksibilnu unutrašnjost koja se lako može prilagoditi da bi, pre svega, bilo obezbeđeno dovoljno prostora za putnike, ili tovarnog prostora u skladu s potrebama.

Toyota Urban Koncept

Kompaktni SUV biće dostupan u verzijama s pogonom na prednjim ili svačetiri točka, a AWD će biti ključan“sastojak” DNK Toyotinog novog automobila. Slično tome, serijski model će ponuditi kupcima izbor između dve opcije baterija, sa različitim kapacitetima koji odgovaraju njihovim potrebama i prioritetima kao što supristupačnost cenom ili veća autonomija vožnje.

Toyota Urban Koncept

Svojom sveobuhvatnom strategijom Toyota predviđa budućnost u kojoj se neutralnost ugljenika postiže praktični muvođenjem niza proizvoda sa naprednim, alternativnim gorivom i tehnologijama pogonskih agregata sa nultom emisijom.
U Evropi, Toyota planira da uvede šest različitih BEV modela do 2026. godine. Raznovrsni portfolio elektrifikovanih proizvoda će pomoći Toyoti Motor Europe da ubrzano krene ka svom cilju sveobuhvatne ponude ZEV (Zero Emission Vehicles) vozila do 2035, kao i dostizanja potpune neutralnosti emisije ugljenika do 2040. godine.
Novi detalji i proizvodni model bićeotkriveni tokom 2024.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi i Porsche sve bliži ulasku u Formulu 1

Audi i Porsche su sve bliži ulasku u Formulu 1 nakon što je praktično ...

Aston Martin mnogo obećavao a nije ispunjavao

Nakon godinu dana na CEO poziciji u Aston Martinu, Tobias Moers otkrio u kojim ...

Daimler i Geely će zajedno razvijati hibridne pogonske jedinice

Daimler i Geely Holding su najavili plan za zajednički razvoj nove generacije hibridnih pogona, ...

Koliko traju automobilske gume?

Kada se postavi pitanje o potrošnji automobilskih guma isto kao i kod potrošnje goriva, ...

Toyota predstavila mini crossover Aygo X

Potpuno nova Toyota Aygo X jedinstven je krosover u A-segmentu, dizajniran i proizveden u ...

Volkswagen ID.3 GTX je spreman

Volkswagen ID.3 GTX je spreman sa svojih 322 KS i to sa samo jednim ...