fbpx

Kineski proizvođači automobila odavno kopiraju druge, sa manjim ili još manjim uspehom. Najnoviji primer je Lamborghini Urus

Huansu X-Serija kreće u prodaju na kineskom tržištu za par dana. Ovo je SUV postavljen na staru BAIC platformu, sa međuosovinskim razmakom od 2.815 m, a kupci će moći da biraju između verzije sa pet i sedam sedišta. Svo ovo je manje-više normalno, da karoserija nije većim delom kopirani, niko drugi do, Lamborghini Urus. Realno, može se još dosta toga tu prepoznati, ali ponajviše ima Urusovih linja. Naravno, ova X-Serija, osim pokušaja kopiranja izgleda, neće ničim drugim ni blizu prići Urusu, što je sasvim očekivano. Za razliku od GT SUV-a iz Italije, kineska verzija ima 455 KS manje. Tačnije, pogon je dvolitarski turbo benzinac sa 195 KS. U skladu sa tim, iako ima pogon na svim točkovima, neće ni blizu prići performansama Urusa. A ni cenom. Dok u Kini Urus košta 488.000 dolara, Huansu X-Klasa košta će, kud i kamo, prihvatljivijih 15 – 23.400 dolara.
U celoj ovoj priči, zanimljivo je kojom brzinom su Kinezi uspeli da iskopiraju Urus. Poznato je koliko je dugotrajan proces pripreme alata za oblikovanje panela karoserije, i svega ostalog neophodnog za izradu celog vozila. Gotovo da pada na pamet mogućnost da su Kinezi imali “insajdera” u Lamborghniju, koji im je prosleđivao skice pa i nacrte Lamba. Skoro pa kao što se dešavalo krajem pedesetih godina prošlog veka, tokom maratonskog razvoja Concordea i njegove veće i neuspešnije kopije TU 144.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Potpuno novi BMW Serije 1 stigao u Galeriju Beograd

Potpuno novi BMW Serije 1 stigao u Galeriju Beograd a četvrta generacija popularnog modela ...

Toyota ima rešenje da se ne pritisne gas umesto kočnice

Toyota priprema rešenje koje će sprečiti da se greškom pritisne gas umesto kočnice Japansko ...

Novi VW Golf R “20 Years” najbrži R ikada na “Ringu”

Slavljeničko, novo izdanje modela Volkswagen Golf R “20 Years” postalo je najbrže ikada R ...

GMC Hummer se vraća sa 15.592 Nm obrtnog momenta

GMC je i zvanično potvrdio spekulacije da će se ime Hummer vratiti sledeće godine ...

„Osamnaestice“ spremne za nove bolide Formule 1

Nakon prevezenih 4267 krugova i preko 20.000 kilometara Pirelli je završio razvoj famoznih „Osamnaestica“ ...