fbpx

Renault brine za bezbednost naše dece

Održanom edukacijom na temu bezbednosti dece u saobraćaju u novobeogradskoj osnovoj školi Nadežda Petrović zvanično obeležen početak drugog talasa akcije Bezbednost za sve

U četvrtak 07.juna 2018. je u osnovnoj školi Nadežda Petrović na Novom Beogradu, održan edukativan čas na temu bezbednosti dece u saobraćaju čime je i zvanično obeležen početak drugog talasa akcije „Bezbednost za sve“, koju već drugu godinu za redom, Renault Nissan Srbija sprovodi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanijom Transfera d.o.o.
Bliži se školski rasput i period kada će deca biti aktivnija u saobraćaju, bilo kao pešaci, putnici u automobilu ili vozači bicikla, pa je upravo ovaj period izabran kao pogodan za podizanja svesti naših najmladjih koliko je bezbedno i odgovorno ponašanje u saobraćajnu važno i nepohodno. Ove godine će kroz ovaj program proći 13000 dece u 34 opštine u Srbiji, a samu edukaciju u školama će obaviti policajci.
Prvi put je akcija „Bezbednost za sve“ sprovedena u Srbiji u decembru 2017.godine kada je kroz ovaj edukativni program prošlo 21000 dece trećeg razreda osnovnih škola u 57 odabranih opština širom Srbije. Kriterijum za izbor opština bio je zvanični podatak MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja o javnom riziku stradanja i akcenat je stavljen na najugroženija područja.
Reč je o međunarodnom vaspitno-edukativnom programu koji Renault sprovodi u dvadeset zemalja u svetu, kao potporu globalnom projekta UN-a „Dekada akcije za bezbednost na putevima 2011.–2020.“. Program je namenjen podsticanju najmlađih, a time i najranjivijih, učesnika u saobraćaju na sigurno ponašanje na ulicama.
Za kompaniju Renault bezbednost je na prvom mestu kako kada je konstruisanje automobila u pitanju, tako i kada je reč o bezbednom učestvovanju naše dece u saobraćaju. Renault Nissan Srbija planira da akcija „Bezbednost za sve“ postane tradicija i da svake školske godine omogući deci u najugroženijim područjima u Srbiji da prodju kroz ovu edukaciju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Alonso vozi 24 časa Le Mansa u Toyoti

Iako je Alonsov prvi nastup na trci izdržljivosti neslavno završio, zvanično je potvrđeno da ...

Vettel je precenjen – kaže bivši vozač Ferrarija

Bivši vozač Formule 1 Eddie Irvine smatra da je Sebastian Vettel jako precenjen Poznat ...

Dvostruka pobeda za Toyota Gazoo Racing na stazi Fuji

Četvrta ovogodišnja trka WEC šampionata izdržljivosti, koja je jutros vožena na stazi Fuji, pripala ...

Bogati leče dosadu i kupuju skupe automobile

Dok globalno tržište volumenskih automobila (još uvek) kija i kašlje, tržište skupocenih četvorotočkaša cveta ...

Santa Fe u najzrelijem dobu

Hyundai modelu Santa Fe može mnogo toga da zahvali. Tačnije, može sebi samom da ...

Formula 1 – Ferrari sprema ponudu za Hamiltona

Formula 1 – Ferrari sprema ponudu za Hamiltona koju Britanac neće moći da odbije, ...