fbpx

Land Rover Defender iz filma “Spectre” ide na aukciju

Jedan od publici najomiljenijih vozila iz filma „Spectre“ je definitivno Land Rover Defender 110 crew cab SVX, a jedan će uskoro na aukciju

Foto: Bonhams

Jedan od publici najomiljenijih vozila iz filma „Spectre“ je definitivno Land Rover Defender 110 crew cab SVX, kojih je samo 10 komada napraljeno za film, a jedan će se uskoro naći na Goodwood Festival of Speed aukciji. Sve kockice oko ovog vozila se slažu savršeno.

Foto: Bonhams

Prvo, nosi regastracionu tablicu sa oznakom 0007 SVX, a drugo, ovo nije fabrički Defender 110, već je pretvoren u off road čudovište. Land Roverovo SVO odeljenje je odlučilo da izmeni šasiju vozila tako da se slaže sa onom koji koristi Bowler Motorsport, kao i da stavi 37 inčne all terrain pneumatike. Uz to su dodali i Bilstein reli amortizere, tako da je ovaj Defender spreman da pređe preko bilo čega što mu se nađe na putu. Standardni dizel sa 120 KS je srećom modifikovan da proizvodi 185 KS i 499 Nm obrtnog momenta.

Foto: Bonhams

Eksterijer vozila krasi „Santorini“ crna boja, koja odlično naglašava opasan izgled. Tome pridodaju i dodatna svetla, veliki „Warn“ vinč, kao i uže za šlepanje dodato na nosu vozila. Unutra, u ovom vozilo „nevaljalaca“ se mogu naći zaštitni kavez, i par „Recaro“ trkačkih sedišta sa pojasevima u četiri tačke. Zanimljiva je i ekstremno produžena poluga ručne kočnive koju su kaskaderi koristili za driftovanje tokom snimanja scena jurnjave automobila i aviona.

Foto: Bonhams

Opis aukcije naglašava da je ovaj Defender dosta korišćen tokom snimanja i da ima vidljiva oštećenja na poklopcu motora od stantera. Defender Bondovih protivnika biće ponuđen na aukciji od strane kuće Bonhams, 13. jula na Goodwood Festival of Speed prodajnom događaju. Procenjuje se da će Defender doneti između 290.000 i 330.000 dolara. Ako ste fan Bonda i želite vozilo koje može svuda, cena je nebitna.

Foto: Bonhams
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Škoda Karoq i zvanično

U Stokholmu je juče i zvanično predstavljena Škoda Karoq, drugi SUV u ponudi češkog ...

Osvežen Ford Ka+

Najmanji Ford Ka+ je osvežen za ovu godinu i to ne samo kozmetički nego ...

U SAD prvi put prodato više pickupova nego putničkih vozila

Prodaja pickup vozila je  u aprilu po prvi put ikad premašila broj prodatih putničkih ...

Cupra raste velikom brzinom

Bilo je mnogo skeptika kada je Seat odlučio da marku Cupra odvoji kao samostalni ...

Predstavljena potpuno nova Toyota Corolla Cross

Potpuno nova Toyota Corolla Cross u najprodavaniju gamu modela na svetu donosi prostranost, praktičnost, ...

Renault potvrđuje zaokret prema elektrifikovanim vozilima

Renault potvrđuje svoju brzu preorijentaciju na elektrifikovana vozila impresivnim rastom udela prodaje električnih i ...