fbpx

Zaratili Lorenzo i Dovizioso

Pred nastavak MotoGP sezone trkom u Brnu predstojećeg vikenda, Lorenzo i Dovizioso ponovo razmenjuju teške reči

Foto: Ducati Racing

Jorge Lorenzo koji napušta tim Ducati na kraju sezone, optužio je Doviziosa da ga je potkopavao početkom godine. Dovi, koji je rezultatima daleko nadmašio Lorenza u 2017. i imao mnogo bolji početak 2018. izjavio je da Lorenzov pristup u Ducatiju ne valja. Iako je u nastavku sezone pao u formi, a Lorenzo imao dve uzastopne pobede, Italijan i dalje ne odustaje i kaže: „Lorenzo je pobedio dve trke, ali to i dalje ne rešava probleme koji traju godinu i po. I dalje tvrdim da njegov pristup nije dobar. Lorenzo nije doveden da bi pobedio samo u dve trke“.

Foto: Ducati Racing

Trostruki MotoGP šampion sveta na to odgovara: „Dosta mi je njegove retorike, a sada se potvrdilo ono što sam rekao u aprilu u Argentini. Kada sam se ja mučio a on pobeđivao prošle godine, ja sam mu tapšao. Stalno pokušava da me potkopava, napada ili omalovažava ono što sam postigao. Ako moj pristup ne valja, kako sam došao do tri titule i 46 pobeda. On je prošle sezone, koja je bila savršena za njega, uspeo da dođe samo da drugog mesta. U mojoj drugoj sezoni na Ducatiju obično sam brži od njega. Za to vreme on je, sa svojim pristupom, četvrti, ili češće sedmi“. Dovizioso je ipak malo „spustio loptu“ u svojoj izjavi za Movistar I rekao: “Poručio bi Lorenzu da me pusti da idem svojim putem, pošto imati ljutog Lorenza pored sebe može biti samo loše za vas. Svako ima svoje ideje i pristupe, a mislim da mu nije jasno šta sam izjavio, ali svakako razmišljamo drugačije. Nastavićemo našu saradnju sa poštovanjem, i tu ne postoji neki poseban problem.”
A sa treće strane, umesto rata rečima, bolje po tim i oba vozača bilo bi da se posvete rezultatima, obzirom da su na skromnoj četvrtoj i šestoj poziciji, jako daleko od borbe za šampionsku titulu, koja se zapravo očekuje od obojice.

.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Yamaha – ne treba nam revolucija za pobede

Yamaha je predstavila tim za Moto GP sezonu 2019. i tvrdi da za pobede ...

Konačno sunce za Dovija

Biti italijanski vozač i pobediti na italijanskom motoru u Italiji – šta više tražiti ...

Magični rezervoar doneo radost Lorenzu i Ducatiju

Mugello ponovo nepredvidiv, a pobeda Lorenzu kada su, verovatno, mnogi izgubili nadu u njega ...

Ko je kriv za Marquezovo pogrešno lečenje?

Oporavak Marca Marqueza od početka ne ide kako treba, a posle treće operacije pojavljuje ...