fbpx

Zaratili Lorenzo i Dovizioso

Pred nastavak MotoGP sezone trkom u Brnu predstojećeg vikenda, Lorenzo i Dovizioso ponovo razmenjuju teške reči

Foto: Ducati Racing

Jorge Lorenzo koji napušta tim Ducati na kraju sezone, optužio je Doviziosa da ga je potkopavao početkom godine. Dovi, koji je rezultatima daleko nadmašio Lorenza u 2017. i imao mnogo bolji početak 2018. izjavio je da Lorenzov pristup u Ducatiju ne valja. Iako je u nastavku sezone pao u formi, a Lorenzo imao dve uzastopne pobede, Italijan i dalje ne odustaje i kaže: „Lorenzo je pobedio dve trke, ali to i dalje ne rešava probleme koji traju godinu i po. I dalje tvrdim da njegov pristup nije dobar. Lorenzo nije doveden da bi pobedio samo u dve trke“.

Foto: Ducati Racing

Trostruki MotoGP šampion sveta na to odgovara: „Dosta mi je njegove retorike, a sada se potvrdilo ono što sam rekao u aprilu u Argentini. Kada sam se ja mučio a on pobeđivao prošle godine, ja sam mu tapšao. Stalno pokušava da me potkopava, napada ili omalovažava ono što sam postigao. Ako moj pristup ne valja, kako sam došao do tri titule i 46 pobeda. On je prošle sezone, koja je bila savršena za njega, uspeo da dođe samo da drugog mesta. U mojoj drugoj sezoni na Ducatiju obično sam brži od njega. Za to vreme on je, sa svojim pristupom, četvrti, ili češće sedmi“. Dovizioso je ipak malo „spustio loptu“ u svojoj izjavi za Movistar I rekao: “Poručio bi Lorenzu da me pusti da idem svojim putem, pošto imati ljutog Lorenza pored sebe može biti samo loše za vas. Svako ima svoje ideje i pristupe, a mislim da mu nije jasno šta sam izjavio, ali svakako razmišljamo drugačije. Nastavićemo našu saradnju sa poštovanjem, i tu ne postoji neki poseban problem.”
A sa treće strane, umesto rata rečima, bolje po tim i oba vozača bilo bi da se posvete rezultatima, obzirom da su na skromnoj četvrtoj i šestoj poziciji, jako daleko od borbe za šampionsku titulu, koja se zapravo očekuje od obojice.

.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Johan Zarco završio sa Moto GP sezonom na KTM-u

Johan Zarco više neće voziti KTM u nastavku sezone, na njegovo mesto dolazi Mika ...

Istorija Hondinih motocikala – prvi deo

Prvo na šta pomislimo kada čujemo Honda su automobili i motocikli, ali Honda se ...

Marquez ostaje u Hondi

Spekulacije su se završile brže nego što su počele. Marc Marquez je produžio ugovor ...

Hondi Red Dot nagrade za dizajn automobila i motocikla

Hondina potpuno nova, izuzetno hvaljena Honda e dobila je nagradu „Red Dot: Best of ...

Zbog čega Moto GP vozači spuštaju nogu na kočenju?

Nije baš pravilo, ali veoma je česta slika da MotoGP vozači spuštaju nogu pri ...

Quartararo ugruvan ali ipak najbrži

Yamahini vozači su nastavili dominaciju u Aragonu, a budući fabrički vozač ove marke iako ...