fbpx

Gunther Werks predstavio svoju viziju Porschea 993

Firma iz Kalifornije, pod imenom Gunther Werks, predstavila je svoju verziju karoserije Porschea 911, iz generacije 993, izrađenu od karbonskih vlakana

Foto: Gunther Werks

Firma iz Kalifornije, pod imenom Gunther Werks, predstavila je svoju verziju karoserije Porschea 911, iz generacije 993, izrađenu od karbonskih vlakana. Uz ovu karoseriju, firma je tokom 2018 Monterey Car Week događaja pokazala i svoju prvu serijsku jedinicu: 993 911 u “Chelsea Gray” boji.

Foto: Gunther Werks

Gunther Werks ima na umu da usavrši 993 generaciju Porschea 911 sa svojom karoserijom od karbonskih vlakana, koju proizvodi u kući. Očigledno, materijal sam po sebi smanjuje težinu vozila, što za uzvrat donosi bolje ponašanje automobila u vožnji. Pored toga, omogućava Gunther Werksu da proširi blatobrane za 7,6 mm u sva četiri ugla, i uz to zadrži tradicionalni dizajn.

Foto: Gunther Werks

Iz kompanije navode da ne uzimaju 993 platformu “zdravo za gotovo”, već da jednostavno žele da spoje modernu tehnologiju sa analognim osećajem iz prošlosti. Karoserija izrađena od karbonskih vlakana predstavlja osnovu za Guntherov resto-modovan 911. Svaki od ovih 911 modela iz 993 generacije budu rastavljeni do “srži” pre nego što kompanija upotrebi svoju karoseriju. Originalni motor bude zamenjen 4.0 litarskom vazduhom hlađenom jedinicom. Ovaj motor je delo ruku iz Rothsport Racinga, i proizvodi 400 KS i 447 Nm obrtnog momenta.

Foto: Gunther Werks

Svaki automobil je opremljen JRZ aktivnim ogibljenjem za vrhunsko prianjanje. Proširene blatobrane popunjavaju Pirelli P Zero Corsa pneumatici dimenzija 295/30/18 napred i 335/30/18 pozadi. Za kočenje su zaduženi Brembo CCM-R karbon keramički diskovi od 15 inča. Gunther Werks planira da proizvede samo 25 jedinica resto-modovane 911.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Sumrak Formule 1 se nastavlja

Možda trkači treba da prestanu da se trkaju, a da sudije donose odluke o ...

Hyundai Motor i Kia Motors uložili u Rimac

Hyundai Motor i Kia Motors zajedno su uložili 80 milona evra u Rimac Automobile ...

Porsche sprema hiper automobil uz pomoć Rimca

Porsche je povećao svoj udeo u kompaniji Rimac, a rezultat bi mogao biti i ...

Audi A3 predstavljen u četvrtoj generaciji

Audi A3 je predstavljen u svojoj četvrtoj generaciji, sa evolucijom karoserije, ali revolucijom enterijera ...

Zamrznut razvoj motora u Formuli 1 od 2022. godine

Svi timovi Formule 1 jednoglasno su glasali za zamrzavanje razvoja pogonskih jedinica od 2022. ...

Formula 1 – Verstappenu pobeda u Ostinu

Na nešto veću brzinu i bolju taktiku tima Max Versappen je došao do veoma ...