fbpx

Gunther Werks predstavio svoju viziju Porschea 993

Firma iz Kalifornije, pod imenom Gunther Werks, predstavila je svoju verziju karoserije Porschea 911, iz generacije 993, izrađenu od karbonskih vlakana

Foto: Gunther Werks

Firma iz Kalifornije, pod imenom Gunther Werks, predstavila je svoju verziju karoserije Porschea 911, iz generacije 993, izrađenu od karbonskih vlakana. Uz ovu karoseriju, firma je tokom 2018 Monterey Car Week događaja pokazala i svoju prvu serijsku jedinicu: 993 911 u “Chelsea Gray” boji.

Foto: Gunther Werks

Gunther Werks ima na umu da usavrši 993 generaciju Porschea 911 sa svojom karoserijom od karbonskih vlakana, koju proizvodi u kući. Očigledno, materijal sam po sebi smanjuje težinu vozila, što za uzvrat donosi bolje ponašanje automobila u vožnji. Pored toga, omogućava Gunther Werksu da proširi blatobrane za 7,6 mm u sva četiri ugla, i uz to zadrži tradicionalni dizajn.

Foto: Gunther Werks

Iz kompanije navode da ne uzimaju 993 platformu “zdravo za gotovo”, već da jednostavno žele da spoje modernu tehnologiju sa analognim osećajem iz prošlosti. Karoserija izrađena od karbonskih vlakana predstavlja osnovu za Guntherov resto-modovan 911. Svaki od ovih 911 modela iz 993 generacije budu rastavljeni do “srži” pre nego što kompanija upotrebi svoju karoseriju. Originalni motor bude zamenjen 4.0 litarskom vazduhom hlađenom jedinicom. Ovaj motor je delo ruku iz Rothsport Racinga, i proizvodi 400 KS i 447 Nm obrtnog momenta.

Foto: Gunther Werks

Svaki automobil je opremljen JRZ aktivnim ogibljenjem za vrhunsko prianjanje. Proširene blatobrane popunjavaju Pirelli P Zero Corsa pneumatici dimenzija 295/30/18 napred i 335/30/18 pozadi. Za kočenje su zaduženi Brembo CCM-R karbon keramički diskovi od 15 inča. Gunther Werks planira da proizvede samo 25 jedinica resto-modovane 911.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi sa dve premijere na Salonu u Beogradu

Porsche SCG, je izlagač sa rekordnim brojem premijera na Salonu u Beogradu. Dve pripadaju ...

Stiže i još snažniji BMW M5

Samo što je predstavio novi M5, je dodao još snažniju verziju M5 Competition Ova ...

Musk obećao Tesla Model 3 stigao

Kako što je i obećao CEO Tesle Elon Musk, upravo su isporučeni prvi primerci ...

Sa piste legalno na ulicu – Lamborghini Huracan STO

Uporedo sa promenom prvog čoveka kompanije i vestima o mogućoj prodaji, Lamborghini je predstavio ...

Potvrđen Range Rover SV Coupe sa dvoja vrata

Land Rover je potvrdio da radi na razvoju Range Rover SV Coupe-a koji će ...

Automobili će zbog eko normi postati preskupi

Prvi čovek Volkswagen Grupe je na salonu Detroitu izneo pretpostavke loše po kupce automobila ...