fbpx

McLaren Speedtail stiže sa preko 987 KS

McLaren planira da otkrije duhovnog naslednika legendarnog modela F1 krajem ove godine, a sada je i poznato koliko će otprilike snage imati

Foto: McLaren

McLaren planira da otkrije duhovnog naslednika legendarnog modela F1 krajem ove godine, a sada je i poznato koliko će otprilike snage imati Speedtail hiper GT. U razgovoru sa Top Gearom, CEO McLarena, Mike Flewitt, je rekao da nije u mogućnosti da otkrije tačan broj konjskih snage, ali je naveo da će Speedtail imati preko 987 KS. On je takođe potvrdio da će novi model koristiti već postojeću pogosku arhitekturu, aludirajući na 4.0 litarski twin turbo V8 iz modela 720S. Flewitt je dodao i da će pogonska jedinica biti spojena sa hibridnim sistemom, ali da će se “malo” razlikovati od postavke koja se nalazi u modelu P1. Sa više od 987 KS, Speedtail će sa maksimalnom brzinom od preko 390 km/h biti McLarenov najbrži model ikada.

Foto: McLaren

Međutim, Flewitt je rekao da McLaren ne pokušava da juri rekorde maksimalne brzine ovim modelom. Šta više, Speedtail neće ni biti najbrži McLaren na kružnoj stazi. Ta čast pripada modelu Senna, bar što se tiče modela legalnih za saobraćaj. Šef McLarena tvrdi da je Speedtail koncipiran za više od čiste maksimalne brzine, pozivajući se na etos, odnosno osnovni duh “hiper GT-a”. Speedtail će pružati neverovatan konfor, a Flewitt navodi da će biti lakši i aerodinamičniji od konkurencije, ali dovoljno udoban za put od 3,200 km. McLaren je potvrdio Speedtail ime u junu ove godine i najavio da će automobil imati premijeru pre prvih isporuka 2019. godine. Samo 106 Speedtailova će biti napravljeno, u čast modela F1, a svaki je već prodat za po 1.8 miliona evra.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Lucid predstavlja moćan i lagan elektro pogon

Lucid predstavlja moćan i lagan trkački elektro pogonski sklop od 469 KS koji teži ...

Ferrari otkrio planove i biće mnogo struje

 Ferrari je prema najavi otkrio svoje srednjoročne planove – biće mnogo novih modela i ...

Vozači izneli četiri faktora koji vode do bolje Formule 1

Asocijacija Grand Prix vozača iznela je svoje viđenje i četiri faktora do zanimljivijih i ...

Mlazni motor ponovo u automobilu?

Da li će mlazni motor ipak naći svoje mesto i ulogu u automobilu? Ako ...

Sledeća generacija Volvo infotejmenta će imati Google servise

Kada sednete u svoj novi Volvo automobil za nekoliko godina, njegov Sensus infotejment sistem ...

BMW otkrio motor za svoj trkački M Hybrid V8

BMW razvija M Hybrid V8 bolid za LMDh klasu koji će debitovati u Daytoni ...