fbpx

Honda ojačava ram modela CBR600RR ugljeničnim vlaknima?

Hondine ideje za ojačanje aluminijumskih ramova korišćenjem ugljeničnih vlakana su isplivale u vidu dokumenata za patentiranje

Hondine ideje za ojačanje aluminijumskih ramova korišćenjem ugljeničnih vlakana su isplivale u vidu tri dokumenta za podnošenje zahteva za patent. U svakom od dokumenata, ilustrovan je CBR600RR sa ojačanjem od ugljeničnih vlakana na delu rama. Prvi dokument pokazuje ugljenična vlakna zalepljena sa donje strane oscilujućeg ramena, što povećava čvrstoću u svim smerovima.

Drugi zahtev za patent otkriva šipku izrađenu od ugljeničnih vlakana postavljenu između šina rama, kroz kućište filtera vazduha, upirujući u dve strane rama.

Treći dokument ilustruje „punjenja“ od ugljeničnih vlakana između šina rama i cevi upravljača gore i dole, što opet povećava krutoću. Varijacija treće ideje je takođe prikazana na aluminijumskom ramu modela CBR1000R, kao i varijacija ojačanog jednostranog oscilujućeg ramena koje karakteriše CBR1000R.

Hondina ideja da iskoristi ugljenična vlakna kako bi osvežila ram modela CBR600RR, koji već pokazuje svoje godine, je brzo i jeftino rešenje za povećanje krutoće bez skupog redizajna i razvoja alata za proizvodnju novog rama. Vredno je i napomenuti da se skica modela CBR600RR blago razlikuje po dizajnu od bilo kog ranijeg modela. Uvodnik vazduha postavljen napred je sličan postavci sa trenutnog RC213V MotoGP motocikla, a i ima malih izmena na zednjim oplatama.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP – Pol Espargaro povređen u Portimau

MotoGP – Pol Espargaro vozač tima Gasgas povređen je nakon pada u drugom slobodnom ...

Yamaha Tracer GT u najavi?

Yamaha je podnela zahtev za prava na ime „Tracer GT“, i time podgrejala izglede ...

Xross Challenge 2019

Honda Srbija već petu godinu za redom partner je najvećeg “enduro” moto događaja u ...

MotoGP – Francesco Bagnaija na detaljnim pregledima

MotoGP – Francesco Bagnaija je na detaljnim pregledima, to je za sada informacija o ...