fbpx

Honda ojačava ram modela CBR600RR ugljeničnim vlaknima?

Hondine ideje za ojačanje aluminijumskih ramova korišćenjem ugljeničnih vlakana su isplivale u vidu dokumenata za patentiranje

Hondine ideje za ojačanje aluminijumskih ramova korišćenjem ugljeničnih vlakana su isplivale u vidu tri dokumenta za podnošenje zahteva za patent. U svakom od dokumenata, ilustrovan je CBR600RR sa ojačanjem od ugljeničnih vlakana na delu rama. Prvi dokument pokazuje ugljenična vlakna zalepljena sa donje strane oscilujućeg ramena, što povećava čvrstoću u svim smerovima.

Drugi zahtev za patent otkriva šipku izrađenu od ugljeničnih vlakana postavljenu između šina rama, kroz kućište filtera vazduha, upirujući u dve strane rama.

Treći dokument ilustruje „punjenja“ od ugljeničnih vlakana između šina rama i cevi upravljača gore i dole, što opet povećava krutoću. Varijacija treće ideje je takođe prikazana na aluminijumskom ramu modela CBR1000R, kao i varijacija ojačanog jednostranog oscilujućeg ramena koje karakteriše CBR1000R.

Hondina ideja da iskoristi ugljenična vlakna kako bi osvežila ram modela CBR600RR, koji već pokazuje svoje godine, je brzo i jeftino rešenje za povećanje krutoće bez skupog redizajna i razvoja alata za proizvodnju novog rama. Vredno je i napomenuti da se skica modela CBR600RR blago razlikuje po dizajnu od bilo kog ranijeg modela. Uvodnik vazduha postavljen napred je sličan postavci sa trenutnog RC213V MotoGP motocikla, a i ima malih izmena na zednjim oplatama.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Na fabričkoj Hondi RC213V Bradl umesto Lorenza

Test vozač Honde, Stefan Bradl, zameniće povređenog Jorgea Lorenza na RC213V Na Moto GP ...

Druženje uz BMW motocikle

Za vlasnike BMW motocikala, ljubitelje ove marke, pa i druge zaljubljenike u dvotočkaše Delta ...

Marquezu pobeda, Folger junak dana

Deveta trka za šampionat sveta vožena na stazi Sachsenring u Nemačkoj donela je sve ...

MotoGP – Velika nagrada Indonezije Bagnaiji

MotoGP – Velika nagrada Indonezije vožena je na stazi Pertamina Mandalika, a pobeda je ...

Novi retro Kawasaki: Z900RS

Kawasaki je otkrio svoj dugo očekivani model za ulazak u sve popularniju retro klasu ...