fbpx

MotoGP – Davide Brivio napustio Formula 1 tim Alpine

MotoGP – Davide Brivio napustio je Formula 1 tim Alpine i otvorila se mogućnost da se vrati u MotoGP i to u nekada trofejni tim

Foto: Suzuki-Racing

MotoGP – Davide Brivio napustio je Formula 1 tim Alpine i otvorila se mogućnost da se vrati u MotoGP. Ponovo se ispostavilo da spekulacije i tračevi ponekad imaju svoju osnovu. U padoku Formule 1 pominjala se mogućnost da Davide Brivio napusti F1 tim Alpine, mada je on negirao takvu mogućnost i govorio da je zadovoljan u timu Formule 1 na poziciji (zvanično) trkačkog direktora, ali koja zapravo nikome nije bila previše jasna. Sada je ipak završeno sa izletom u Formulu 1, barem što se Brivia tiče. Nakon tri godine u F1 podružnici Renaulta, Brivio je slobodan agent i logično je pitanje da li će se vratiti tamo gde je bio najuspešniji – u MotoGP. Po tom pitanju neko vreme već kruže spekulacije da bi se moga pridružiti MotoGP timu Honda, odnosno HRC-u, i to na mestu šefa tima, kao zamena da Alberta Puiga, čijim radom nisu zadovoljni ni šefovi u HRC-u ni navijači Honde. U MotoGP timu Honda svakako se dešavaju velike promene.Ne samo da je (barem za sada) osmostruki šampion sveta Marc Marquez otišao na konkurentski motocikl, nego Hondu napušta i tradiconalni glavni sponzor Repsol, o čemu se takođe spekuliše.

Foto: Suzuki Racing

Brivio ima mnogo iskustva i uspeha u MotoGP šampionatu sveta sa timovima Yamaha i Suzuki. U slučaju da se vrati u MotoGP i to u tom Honda, ponovo će se udružiti sa Joanom Mirom, sa kojim je u timu Suzuki došao da titule šampiona sveta 2020. godine. Šta više, Brivio je tim Suzuki podigao bukvalno od ničega, čime je osvajanje titule još veći rezultat.
U Hondu dolazi i Luca Marini, polubrat Valentina Rossija, sa kojim je Brivio imao izuzetno uspešnu saradnju. Mediji u Italiji spekulisu je zapravo Rossi dao zeleno svetlo da Marini napusti VR46 kada je saznao da na čelo tima Honda dolazi upravo Brivio, ali o tim zakulisnim radnjama se može samo spekulisati.
U svakom slučaju, Brivio zavretkom 2023. gdoine završava i svoju karijeru u Formula 1 tiumu Alpine, uz tradicionalno saopštenje da će u nastavku karijere potražiti nove izazove. Da li će izazov biti nekada trofejni MotoGP tim Honda, saznaćemo verovatno uskoro.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Vinales na Yamahi najbrži na prvim testovima

Oba test dana na stazi pored Valensije pripala su Mavericu Vinalesu na Yamahi Završena ...

Jonathan Rea preuzeo vođstvo u Superbikeu

Četvorostuki šampion i branilac titule Jonathan Rea, preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu šampionata ...

Petrucci najbrži, za Ducati četiri prva vremena

Šta smo saznali nakon prva tri zvanična MotoGP test dana? Možda ništa, a možda ...

MotoGP – izmenjen program zbog logističkih problema

MotoGP vikend u Argentini odvijaće se po izmenjenom programu zbog logističkih problema i kašnjenja ...

Marquez dominantan od starta do cilja u Japanu

Marc Marquez je na Hondi, i na hondinoj stazi Twin Ring Montegi, od starta ...

MotoGP – Dovizioso se povlači na kraju sezone

MotoGP startni poredak će u 2023. će biti bez Doviziosa koji je objavio da ...