fbpx

MotoGP – Davide Brivio napustio Formula 1 tim Alpine

MotoGP – Davide Brivio napustio je Formula 1 tim Alpine i otvorila se mogućnost da se vrati u MotoGP i to u nekada trofejni tim

Foto: Suzuki-Racing

MotoGP – Davide Brivio napustio je Formula 1 tim Alpine i otvorila se mogućnost da se vrati u MotoGP. Ponovo se ispostavilo da spekulacije i tračevi ponekad imaju svoju osnovu. U padoku Formule 1 pominjala se mogućnost da Davide Brivio napusti F1 tim Alpine, mada je on negirao takvu mogućnost i govorio da je zadovoljan u timu Formule 1 na poziciji (zvanično) trkačkog direktora, ali koja zapravo nikome nije bila previše jasna. Sada je ipak završeno sa izletom u Formulu 1, barem što se Brivia tiče. Nakon tri godine u F1 podružnici Renaulta, Brivio je slobodan agent i logično je pitanje da li će se vratiti tamo gde je bio najuspešniji – u MotoGP. Po tom pitanju neko vreme već kruže spekulacije da bi se moga pridružiti MotoGP timu Honda, odnosno HRC-u, i to na mestu šefa tima, kao zamena da Alberta Puiga, čijim radom nisu zadovoljni ni šefovi u HRC-u ni navijači Honde. U MotoGP timu Honda svakako se dešavaju velike promene.Ne samo da je (barem za sada) osmostruki šampion sveta Marc Marquez otišao na konkurentski motocikl, nego Hondu napušta i tradiconalni glavni sponzor Repsol, o čemu se takođe spekuliše.

Foto: Suzuki Racing

Brivio ima mnogo iskustva i uspeha u MotoGP šampionatu sveta sa timovima Yamaha i Suzuki. U slučaju da se vrati u MotoGP i to u tom Honda, ponovo će se udružiti sa Joanom Mirom, sa kojim je u timu Suzuki došao da titule šampiona sveta 2020. godine. Šta više, Brivio je tim Suzuki podigao bukvalno od ničega, čime je osvajanje titule još veći rezultat.
U Hondu dolazi i Luca Marini, polubrat Valentina Rossija, sa kojim je Brivio imao izuzetno uspešnu saradnju. Mediji u Italiji spekulisu je zapravo Rossi dao zeleno svetlo da Marini napusti VR46 kada je saznao da na čelo tima Honda dolazi upravo Brivio, ali o tim zakulisnim radnjama se može samo spekulisati.
U svakom slučaju, Brivio zavretkom 2023. gdoine završava i svoju karijeru u Formula 1 tiumu Alpine, uz tradicionalno saopštenje da će u nastavku karijere potražiti nove izazove. Da li će izazov biti nekada trofejni MotoGP tim Honda, saznaćemo verovatno uskoro.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Za Vinalesa prvo test pa trke na Apriliji RS-GP ove godine

Kao što se pretpostavljalo, Maveric Vinales, oslobođen svih obaveza prema Yamahi, uskoro će sesti ...

WSBK – Andrea Iannone se vraća na Ducati?

WSBK – Andrea Iannone se vraća najverovatnije na Ducati i na stazu nakon četvorogodišnje ...

Jorge Lorenzo sigurniji na Hondi

Jorge Lorenzo je dao prvi službeni intervju u “dresu” Honde i izneo zanimljiva zapažanja ...

Rossi – Yamaha treba da uči od Suzukija

Nakon debakla praktično svih vozača Yamahi na trci u Valensiji, Valentino Rossi poručuje da ...

Koliko košta trkati se kao privatnik na Dakar Reliju?

Nastup na svakom auto ili moto takmičenju uveliko je povezano sa troškovima i budžetom, ...