fbpx

Renault EZ Ultimo električno vozilo luksuza u budućnosti

Renaultovi modeli koji se najbolje prodaju su B i C segmenta, pa nije ni previše čudna premijera dostupnog električnog vozila ali i jednog superluksuznog

Foto: Renault

Renault je na salonu u Parizu na domaćem terenu i razumljivo i očekivano je da se predstavi u najboljem svetlu. Tradicionalno, francuska marka se svake godine pojavi sa konceptom koji najavljuje budućnost i stil koji nas očekuje, pa ni ove godine nema izuzetka. Renault EZ Ultimo je monumentalan koncept električnog autonomnog vozila. Sa svojih 5.8 metara duži je od Rolls Royce Phantoma.

Foto: Renault

Enterijer je više salon za troje nego kabina, izrađen od orahovog drveta pa čak i površinama sa 30 mm debelim mermerom. Ako ima elektro pogon samo na prednjim točkovima, upravljanje je, zbog velike dužine vozila na svm točkovima. Ipak, da ne bude zabune, šef dizajna Renaulta Laurens Van Den Acke objasnio je da ova marka nema nameru da se preseli u premijum segment, ali da svakako u svojoj ponudi želi da ima i nekoliko luksuznih modela.

Foto: Renault

Ono što prpada današnjici i bliskoj sutrašnjici više su premijere i službene najave koje je Renault imao u Parizu. Definitivno je potvrđena hibridizacija najprodavanijih modela, a to su Clio, Captur i Megane i to od 2020. godine, i to pre svega plug-in verzijama. Za sada je potvrđeno da će sledeća generacija Clia biti prva i to najverovatnije pod imenom Clio e-Tech, ali fabrika, osim podatka da će koristiti sopstvenu tehnologiju, nje objavila da li će koristiti 12 V ili 48 V sistem. Očekuje se i da model Captur preuzme PHEV pogonsku grupu, koja već uspešno funkcioniše u modelu Mitsubishi Outlander PHEV, a sačinjena je od 2.4 litarskog benzinca i dva elektro motora.

Foto: Renault

Premijerno predstavljen K-ZE bi mogao iznenadti konkurenciju i to na tržištu. U karoseriji koja definitivno veoma podseća na Daciju Sandero Stepway nalazi se elektro pogon. Imaće autonomiju od 250 kilometara, za sada merenu po starom NEDC kriterijumu, a moći će se puniti na kućnoj utičnici ili stanicama za brzo punjenje. Prema planu koji je saopštio predsednik kompanije Carlos Ghosn, K-EZ je vozilo stvarnost, od 2019. počeće da se proizvodi i prodaje u Kini, a nakon toga će biti ponuđen i drugim tržištima.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Najjači Lotus za oproštaj – 3-Eleven 430

Novi Lotus 3-Eleven 430 je povratio titulu Lotusovog najbržeg drumskog sportskog automobila – što ...

Binottu se sprema zamena u Formula 1 timu Ferrari

F1 timu Ferrari je preko potreban dobar rezultat ovog vikenda u Mađarskoj, inače su ...

Kia i Canoo razvijaju platformu za električna vozila

Zajednički razvoj potpuno električne platforme, koja se temelji na Canoo-ovom potpuno prilagodljivom dizajnu skateboarda ...

Ralf Schumacher brani Micka Schumachera

Bivši vozač Formule 1 i stric Micka Schumacher stao je u odbranu talenta sina ...

Da li Alonso priprema teren za povratak u Formulu 1?

Fernando Alonso se upravo izvinio za komentar koji je izrekao 2015. tokom trke na ...

Proizveden milioniti Nissan Juke

Neobičan, hvaljen i osporavan, Nissan Juke doživeo je i svoj milioniti primerak Osam godina ...