Opel penzioniše modele Adam, Karl, i Cascada u 2019.

Opel šalje modele Adam, Karl, i Cascada u penziju naredne godine, ali će lansirati osam novih i osveženih modela do kraja 2020.

Foto: Opel

Opel nastavlja sa izvršavanjem proizvodne ofanzive PACE! plana kako bi zadovoljio potrebe kupaca i obezbedio usklađenost sa drastičnim smernicama koje se tiču emisijeCO2 u Evropi koje će se primenjivati 2020. godine. Od početka 2019. do kraja 2020. kompanija će predstaviti osam potpuno novih ili osveženih modela, prevashodno investirajući ka velikim količinama i profitabilnim segmentima.

Foto: Opel

Kako bi doprineli usklađivanju sa CO2 normama i fokusirali se na segmente velikih količina, Opel Adam, Karl, i Cascada kabriolet neće biti zamenjeni na završetku svojih životnih ciklusa, ali će ostati u prodaji do kraja 2019. Takođe je potvrđeno da Zafira i Astra GTC neće dobiti naslednike.

Foto: Opel

Sa svojim PACE! planom, Opel se jasno izjasnio da će lansirati najmanje jedan u potpunosti novi model na tržište svake godine. U 2019. Opel će predstaviti novu generaciju najprodavanijeg modela Corsa i naslednika uspešnog Vivara u lakoj komercijalnoj i putničkoj verziji. Dodatne varijante i verzije opreme modela Combo će takođe biti dostupne na tržištu, čime će se značajno obnoviti gama lakih komercijalnih vozila.

Naslednik vrlo popularnog modela Opel Mokka X će uslediti u 2020. i igraće ključnu ulogu unutar strategije da se poveća kompanijski udeo prodaje SUV modela sa 25 na 40 procenata do 2021. godine. Knjige porudžbina za potpuno električnu novu Corsu i Grandland X PHEV koji će se proizvoditi u gradu Eisenach biće otvorene do leta 2019. Do kraja 2020. godine Opel će imati ukupno četiri elektrifikovana modela u ponudi, pružajući mnogo zadovoljstva u vožnji i transformišući potražnju za elektrifikovanim automobilima ka većim količinama. Do 2024. postojaće elektrifikovana verzija svakog Opelovog modela.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Geely kupuje Proton i Lotus

Kineski automobilski gigant Geely preuzima 51 odsto akcija britanskog brenda sportskih automobila Lotus, kao ...

Seat Arona probila led

Seat Arona zapravo je prvi crossover koji je VW grupa postavila na MQB-A0 platformu. ...

Matt Damon će igrati ulogu Carrolla Shelbyja u novom filmu

Matt Damon će igrati ulogu Carrolla Shelbyja u predstojećem filmu o ratu Forda protiv ...

Mazda 2 na leto stiže doterana

Mazda je za 1. jun najavila početak prodaje osveženog modela Mazda 2. Porodica će ...

Fiat spremio dva nova izdanja modela 124 za Ženevu

Fiat zakuvava stvari u svojoj liniji 124 sa dva nova specijalna izdanja, koja će ...

Opoziv za VW Polo, Seat Ibiza i Arona zbog sigurnosnog pojasa

Volkswagen i Seat će izdati opoziv za više od 400.000 vozila širom sveta nakon ...