fbpx

Kymco predstavio električni superbike u Milanu

Kymco je na ovogodišnjem Sajmu motocikala u Milanu predstavio SuperNex električni superbike

Foto: Kymco

Kymco je ozbiljna kompanija koja proizvodi stotine hiljada skutera za kupce širom sveta. Osim što sarađuje i deli tehnologije sa Kawasakijem i BMW-om, Kymco je ove godine predstavio potpuno novu infrastrukturu koja će podržati novi talas električnih skutera globalno – IoNEX sistem zamenjivih baterija i univerzalnu infrastrukturu za punjenje. Kymco je na ovogodišnjem EICMA Sajmu motocikala u Milanu pokazao novi SuperNEX koncept električni superbike. SuperNEX koncept karakterišu delovi vrlo ozbiljnih firmi kao što su Ohlins, Brembo, OZ, i Metzeler Racetec.

Foto: Kymco

Osim što izgleda odlično, Kymco električni superbike ima i nekoliko unikatnih karakteristika, među kojima su šestostepeni menjač i audio sistem, koji vozaču omogućava da bira zvuk koji električni superbike proizvodi. Dok većina proizvođača električnih motocikala čini sve da zaobiđe menjač, Kymco tvrdi da je menjanje brzina toliko vitalan deo vožnje motocikla, da su morali da stave klasični šestostepeni menjač. Nije još poznato kako menjač utiče na poboljšanje ubrzanja, ali proizvođač navodi da ubrzanje do 100 km/h traje 2,9 sek., do 200 km/h 7,5 sekundi, tj. 10,9 sek. do maksimalnih 250 km/h.

Foto: Kymco

Menjanje brzina bez kvačila se podrazumeva, obzirom na raspoloživu snagu koju elektro motor daje. Zvuk je bitan deo motocikla, kako zbog bezbednosti vozača, tako zbog osećaja. Kymco je u SuperNEX ugradio Aktivni akustični motor, koji proizvodi jedinstven zvuk dok radi, ali i pruža mogućnost da vlasnik „tjunira“ zvuk po svojoj želji. Ipak, SuperNex je još uvek samo koncept. Kymco nije otkrio puno bitnih detalja u vezi SuperNexa, kao npr. snagu, vreme punjenja, kapacitet baterije, težinu, cenu, ni da li će ikada biti dostupan javnosti. Nadamo se da će Kymco uskoro dati odgovore na ova pitanja, jer SuperNex izgleda kao ozbiljan superbike.

Foto: Kymco
  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP – potop Hondi u Indoneziji, Yamaha vaskrsla

MotoGP kvalifikacije za drugu trku sezone 2022. donele su potpuno drugačiju sliku – Yamaha ...

Lewis Hamilton na Yamahi YZR-M1

Lewis Hamilton je prepolovio broj točkova na raspolaganju, i poterao Yamahu YZR-M1 stazom u ...

Moto GP kvalifikacije na Phillip Islandu otkazane zbog vetra

Jak vetar na stazi Phillip Island u Australiji prouzrokovao je otkazivanje kvalifikacija u Moto ...

U susret Sajmu DDOR Eco Bg Car Show 07

Automobili, motocikli i auto-moto industrija u celini vraćaju se na Beogradski sajam u punom ...

MotoGP – kriza ili previše ambicija?

MotoGP – kriza ili previše ambicija? Publike je sve manje, medijskog prisustva takođe a ...