Morgan će proizvoditi Aston Martin Vanquish!?

Nije još potvrđeno, ali procurela je veoma zanimljiva informacija o sudbini Aston Martin Vanquisha

Foto: Aston Martin

Nedavno je procurela informacija da neko planira da kupi kompletne planove i alate o Aston Martina, i nastavi proizvodnju modela Vanquish, čija proizvodnja je obustavljena nakon što je dobio legitimnog naslednika DBS Superleggera.

Foto: Aston Martin

Aston Martin je indirektno potvrdio da je ova informacija tačna, kao i da je osnovni kriterijum da bi neko nastavio proizvodnju bivšeg AM modela kvalitet izrade. Za sada je ova transakcija i dalje obavijena maglom, mada se sve više sumnja da je kupac poznat, i da bi to po svemu sudeći moga biti niko drugi do Morgan. Ova mala britanska fabrika najavila je da će uskoro u svojo ponudi imati sportski kupe sa motorom napred i pogonom pozadi, pa bi ova koincidencija mogla biti previše za slučajnost. Šta više, Morgan, poznat po svojim neortodoksnim konstrukcijama i drvenim šasijama, najavio je da će novi kupe biti u, za njih, potpuno novoj tehnologiji, koja podrazumeva aluminijumsku konstrukciju sa tehnologijom spajanja koja podrazumeva lepljenje i zakovice. A to opet previše liči na Vanqush. Ovaj model Aston Martn je proizvodio od 2012. do 2018. a pogon mu je bio derivat fordovog V12 od 5.9 litara, koji imao 565 ili 595 KS u S verziji Vanquisha.
Od strane Morgana, zvanične potvrde nema, ali nezvanično se saznaje da će platforma Vanquisha biti upotrebljena prvo za model u klasičnom Morgan stilu, a da bi se u narednih pet godina mogao pojaviti i Morgan koji bi mnogo više delio komponenata karoserije sa Vanquishom.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Izgoreo prototip A7

Prototip novog Audija A7 izgoreo tokom testiranja u Alpima Dešava se i to. Tokom ...

Zvanično je – Hyundai priprema sportistu

Nakon dosta spekulacija, Hyundai je i zvanično potvrdio da priprema sportski model Govorilo se, ...

Formula E sve snažnija

Sezona Formule E 2017/18 završiće se 14. jula, a svi koji su bili skeptični ...

Honda Rugged – od side by side-a do pickupa

Rugged Open Air Vehicle – Honda nije imala mnogo mašte za ime maštovitog vozila ...

Kako izgleda reperacija motora od 11.000 KS

Drag trke sigurno ne spadaju među najpopularnije kod nas, ali imaju svoj deo fascinantnosti, ...

Tamna strana elektrifikacije automobila

Električni automobili doprineće čistijoj atmosferi na planeti zemlji i prevazići problem nestajanja fosilnih goriva, ...