fbpx

Ferrari za kraj sezone predstavljanja

I Ferrari je predstavio svoj bolid koji više nije sjajan nego mat, ali i novog šefa tima i novog vozača

Foto: Scuderia Ferrari

Novi šef tima Ferrari Matia Binotto kaže da je SF90 evolucija prošlogodišnjeg bolida, ali da je do poslednjeg detalj doteran gotovo do fizički mogućeg savršenstva. Do kojih granica je tim išao pokazuje i boja bolida.

Foto: Scuderia Ferrari

Umesto sjajne, upotrebljena je mat boja koja je par stotina grama lakša od sjajne, a i nalepnice sponzora su postavljene specijalnom metodom kako ni slučajno ne bi kvarile opstrujavanje vazduha i povećavale aerodinamičke otpore. I Ferrari prati ovogodišnji trend pakovanja pogonske grupe u što užu oplatu, a inženjeri su se zbog toga odlučili da izduvne cevi smeste po vertikali umesto po horizontali. Zapravo, govorimo o glavnoj izduvnoj cevi i dve dodatne manje cevi rasteretnih ventila turbine. Na SF90 upaljiv je i izuzetno mali uvodnik vazduha iznad glave vozača.

Foto: Scuderia Ferrari

Od zanimljivih podataka, tim saopštava da se 1.6 litarski V6 agregat vrti do 15.000 o/min, prečnik i hod klipa su 80/53mm, i da se gorivo direktno ubrizgava u cilindre pod pritiskom od 500 bara. Ers sistem se sastoji od baterje koja prima 4MJ, MGU-K ima snagu od 120 kW i vrti se do maksimalnih 50.000 obrtaja, dok MGU-H može da dostigne 125.000 o/min. Razumljivo, tačna maksimalna snaga se ne saopštava, ali se pretpostavlja da je blizu, ili čak malo preko 1.000 KS.

Foto: Scuderia Ferrari

Na press konferenciji nakon prezentacije bolida, Binotto je izjavio da neće zazirati od timskih naredbi i strategija ako budu potrebne, nepopularnoj metodi koja je bila itekako primenjivana u vreme Schumachera, loše izvođena protekle dve sezone, a Mercedesu donela nepobedivost.
Što se statičnog dela promocija novih bolida to bi bilo to. Neki su već napravili i prve vožnje limitirane na 100 kilometara i na posebnim pneumaticima koji se ne koriste na trkama. Od ponedeljka počinje otkrivanje ko šta može, mada ni podacima koje budemo dobili nećemo moći previše verovati, ali svakako će biti zanimljivo pratiti šta može Red Bull sa Hondom, kao i šta može Leclerc protiv Vettela, ukoliko uopšte budu pokazali pravu snagu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Scuderia Cameron Glickenhaus se obrušila na Aston Martin

Scuderia Cameron Glickenhaus se bez biranja reči obrušila na Aston Martn nakon objave da ...

Osveženi Mercedes-AMG GLE 63 S i GLS 63 predstavljeni u L.A.

Na salonu u Los Anđelesu debitovale su osvežene verzije velikih SUV-a Mercedes AMG-a, GLE ...

McLarenu stigla velika finansijska injekcija

McLaren grupa, majka firma McLaren Formula 1 tima i McLaren automobila, je poželela dobrodošlicu ...

Neverovatan peh za Pavlovića na Paul Ricardu

Na prvoj trci poslednjeg trkačkog vikenda u okviru ovogodišnjeg Lamborgini Super Trofeo takmičenja, posada ...

Kako uraditi reparaciju karburatora kod kuće?

Uz zadovoljstvo posedovanja starijeg vozila dolaze i ne tako slatke muke “raštelovanih” i curećih ...

Hyundai porodični dani

Tokom juna meseca pred početak letnjih odmora Hyundai organizuje porodične dane širom Srbije, što ...