fbpx

F8 Tributo je prvi od 5 Ferrarija koji stižu u 2019.

Skoro predstavljeni naslednik Ferrarija 488 GTB, model F8 Tributo, prvi je od pet novih modela koje će proizvođač predstaviti u 2019.

Foto: Ferrari

Skoro predstavljeni naslednik Ferrarija 488 GTB, model F8 Tributo, prvi je od pet novih modela koje će italijanski proizvođač predstaviti u 2019. “Pet (modela) će stići u 2019., što verovatno predstavlja najveći trud”, izjavio je šef marketinga Ferrarija, Enrico Galliera, u intervjuu za WhichCar. “Ovo je početak nove generacije proizvoda”, dodao je on. Jedan od preostala četiri modela bi trebalo da bude hibridni super automobil. Moguće je da će zaseniti LaFerrari po pitanju performansi, ali neće biti deo ograničene serije. Novi hibridni super automobil će imati normalan životni ciklus, rekao je Galliera.

Enrico Galliera, foto: Ferrari

Nije još sasvim poznato šta će ostala tri modela biti, ali je Galliera rekao da će neki od njih biti nove varijante postojećih modela, kao na primer moguća kabriolet verzija modela 812 Superfast. Dobra vest je i da Ferrarijeva nova strategija lansiranja automobila neće usporiti nakon 2019. godine. CEO Ferrarija, Louis Camilleri, je tokom sastanka investitora prošlog septembra rekao da će Ferrari izbaciti 15 novih modela do 2022., uključujući i Purosangue SUV, koji treba očekivati do kraja navedenog vremenskog okvira. Italijanski proizvođač će predstaviti i novu, drugu, platformu sa motorom u sredini, možda već i sa novim hibridnim super automobilom. Bitno je i da će svi Ferrarijevi motori biti kompatibilni sa hibridnim tehnologijama, sto znači da su legendarni V8 i V12 motori bezbedni, uprkos sve strožim regulativama za štetne emisije. “Dakle, tehnologija koju ćemo imati je V12, V8, V6 turbo”, rekao je Galliera. “Hibridna tehnologija će nam omogućiti da imamo platformu koju možemo “miksovati” kako bi ispunili norme za emisije.”

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Renault je otkrio da će se njegov novi SUV zvati Austral

Renault Austral će zameniti model Kadjar u Renaultovoj ponudi, a široj publici će biti ...

U Srbiji predstavljen novi BMW Serije 5

U Srbiji je medijima predstavljen novi BMW Serije 5, znatno veći i tehnološki savremeniji ...

Otvoren BMW Store u Porto Montenegru

Na najluksuznijoj lokaciji na crnogorskom primorju, u okviru kompleksa “Regent Pool Club Residence” u ...

Porsche zvanično odustao od dizel motora

Porsche nije uspeo da izbegne skorašnji skandal u vezi emisije štetnih gasova, povezan sa ...

„Automobil godine 2023 u Srbiji“ u znaku jubileja

Unazad 30 godina pod kupolama Beogradskog sajam tokom Salona automobila, novinarski žiri dodeljuju lasakvu ...

BMW Serije 1 predstavljen u novom ruhu

BMW Serije 1 predstavljen u novom ruhu nakon poprilično sveobuhvatnog osvežavanja odlično prodavanog modela ...