fbpx

Cadillac predstavio novi CT5 luksuzni sedan

Cadillac se poslednjih par godina fokusirao na SUV segmente, a tek predstavljeni CT5 sedan je dokaz da američka luksuzna marka nije odustala od svojih korena

CT5 Premium Luxury, foto: GM

Cadillac se poslednjih par godina fokusirao na SUV segmente, a tek predstavljeni CT5 sedan je dokaz da američka luksuzna marka nije odustala od svojih korena. Cadillacov novi predstavnik D segmenta će zvanično biti pokazan na Salonu automobila u Njujorku sledećeg meseca, i predstavlja prvi model u predstojećoj liniji sedana ovog proizvođača.

CT5 Premium Luxury, foto: GM

Kompaktni CT4 je rezervisao svoje mesto ispod modela CT5, dok je budućnost modela CT6 pod znakom pitanja. Cadillac CT5 je trenutno pozicioniran između modela ATS i CTS, a karakteriše ga dizajn inspirisan Escala konceptom iz 2016. Široka maska hladnjaka i tanke prednje LED svetlosne grupe daju automobilu vizuelnu širinu, dok vertikalna LED dnevna svetla upotpunjuju izgled.

CT5 Premium Luxury, foto: GM

Nastavci prozora zadnjih vrata u C stubovima dodaju malo “žeravice”, a moglo bi se reći i da su deo hrabre odluke dizajnera. Opcioni “Luxury” i “Sport” paketi opreme će omogućiti kupcima da menjaju izgled i dinamičnost modela CT5, s tim da će se ljubitelji hromiranih detalja eksterijera sigurno odlučiti za prvi navedeni paket.

CT5 Premium Luxury, foto: GM

Cadillac tvrdi da je enterijer CT5 hi-tech mesto orijentisano ka vozaču, a da su jedne od glavnih karakteristika kontrole osetljive na dodir. CT5 će biti Cadillacov pri model na unapređenoj verziji GM-ove Alpha platforme. Ovo znači da će se snaga iz 2.0 litarskog turbo ili 3.0 litarskog twin turbo benzinca prenositi kroz desetostepeni automatski menjač na zadnje točkove, s opcijom AWD pogona.

CT5 Sport, foto: GM

Iako još nije potvrđeno, očekuje se i CT5-V sa 4.2 litarskim V8 agregatom sa dva turbo punjača. Cadillac CT5 će se sklapati u GM-ovoj Lansing Grand River fabrici, gde se već proizvode modeli ATS i CTS.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Jeep predstavio Renegade 4xe Plug-in Hybrid

Jeep je u Renagade ugradio efikasan plug-in hibridni pogon i spojio ekologiju sa terenskim ...

Mercedes Benz Vision EQS zvezda Frankfurta

Osim činjenice da odavno ima sopstvenu ogromnu halu u Frankfurtu, Mercedes Benz je predstavio ...

Koliko BMW gubi na vrednosti?

Istraživanje je otkrilo koji BMW modeli najviše, a koji najmanje gube na vrednosti kao ...

G-Klasa se otkriva malo po malo

G-Klasa se otkriva malo po malo. Mercedes-Benz je objavio prve zvanične fotografije enterijera G ...

Formula 1 – Audi bi mogao odložiti svoju odluku

Formula 1 – nakon što je FIA konačno overila nova pravila za pogonske grupe ...

Volkswagen gasi barem jedan MPV u korist SUV-a

Pad potražnje za mini-vanovima usloviće da Volkswagen ugasi barem jedan MPV u korist traženijih ...