fbpx

Cadillac predstavio novi CT5 luksuzni sedan

Cadillac se poslednjih par godina fokusirao na SUV segmente, a tek predstavljeni CT5 sedan je dokaz da američka luksuzna marka nije odustala od svojih korena

CT5 Premium Luxury, foto: GM

Cadillac se poslednjih par godina fokusirao na SUV segmente, a tek predstavljeni CT5 sedan je dokaz da američka luksuzna marka nije odustala od svojih korena. Cadillacov novi predstavnik D segmenta će zvanično biti pokazan na Salonu automobila u Njujorku sledećeg meseca, i predstavlja prvi model u predstojećoj liniji sedana ovog proizvođača.

CT5 Premium Luxury, foto: GM

Kompaktni CT4 je rezervisao svoje mesto ispod modela CT5, dok je budućnost modela CT6 pod znakom pitanja. Cadillac CT5 je trenutno pozicioniran između modela ATS i CTS, a karakteriše ga dizajn inspirisan Escala konceptom iz 2016. Široka maska hladnjaka i tanke prednje LED svetlosne grupe daju automobilu vizuelnu širinu, dok vertikalna LED dnevna svetla upotpunjuju izgled.

CT5 Premium Luxury, foto: GM

Nastavci prozora zadnjih vrata u C stubovima dodaju malo “žeravice”, a moglo bi se reći i da su deo hrabre odluke dizajnera. Opcioni “Luxury” i “Sport” paketi opreme će omogućiti kupcima da menjaju izgled i dinamičnost modela CT5, s tim da će se ljubitelji hromiranih detalja eksterijera sigurno odlučiti za prvi navedeni paket.

CT5 Premium Luxury, foto: GM

Cadillac tvrdi da je enterijer CT5 hi-tech mesto orijentisano ka vozaču, a da su jedne od glavnih karakteristika kontrole osetljive na dodir. CT5 će biti Cadillacov pri model na unapređenoj verziji GM-ove Alpha platforme. Ovo znači da će se snaga iz 2.0 litarskog turbo ili 3.0 litarskog twin turbo benzinca prenositi kroz desetostepeni automatski menjač na zadnje točkove, s opcijom AWD pogona.

CT5 Sport, foto: GM

Iako još nije potvrđeno, očekuje se i CT5-V sa 4.2 litarskim V8 agregatom sa dva turbo punjača. Cadillac CT5 će se sklapati u GM-ovoj Lansing Grand River fabrici, gde se već proizvode modeli ATS i CTS.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Alfa Romeo udvostručuje proizvodnju do 2023.

Alfa Romeo udvostručuje proizvodnju do kraja 2023. godine ali će na putu oporavka marke ...

Porsche zvanično odustao od dizel motora

Porsche nije uspeo da izbegne skorašnji skandal u vezi emisije štetnih gasova, povezan sa ...

SsangYong u velikim problemima i dugovima

Južnokorejski specijalista za SUV i crossover vozila SsangYong je nesolventan i našao se u ...

Mercedes pokazao upravljače svojih F1 bolida

Pomalo neuobičajeno, ali zanimljivo je, predstavljanje detalja upravljača bolida Formule 1, a Mercedes je ...

Aston Martin ide pod vodu

Aston Martin ide pod vodu, ali ne u smislu da propada kompanija, nego bukvalno ...

PSA: vratite nam pare od Opela!!!

PSA Grupa traži povraćaj polovine od 1.3 miljarde evra od General Motorsa, koliko je ...