fbpx

Bugatti Royale se vraća kao elekrični super sedan 2023.?

Obzirom da više ne juri za krunom najbržeg serijskog automobila, priča se da će Bugatti dodati udobniji i praktičniji model u svoju gamu

Foto: Bugatti

Obzirom da više ne juri za krunom najbržeg serijskog automobila, priča se da će Bugatti dodati udobniji i praktičniji model u svoju gamu. Velika je mogućnost i da će novi model biti EV, nagovestio je CEO Bugattija, Stephan Winkelmann, u intervjuu za Bloomberg. “Eto, vidim kako mi pravimo električno vozilo na baterije”, odgovorio je Winkelmann na pitanje u vezi drugog modela koji bi išao uz Chiron hiper automobil. “Eto, balans između performansi i komfora je mnogo bitniji, a sve se vrti oko svakodnevne upotrebljivosti. To je ono što ja vidim.” “Detektivi” iz redakcije “CAR” su od ovog intervjua saznali da će Bugattijev sledeći model biti električni super sedan. Novi model bi trebao da stigne oko 2023. godine, i navodno će biti baziran na J1 platformi koja je razvijena za Porsche Taycan.

Bugatti 16C Galibier Concept, foto: Bugatti

Dodatno se smatra da će Bugatti koristiti produženu verziju pomenute platforme kako bi novi super sedan imao dovoljno prostora u kabini. Zadržavanjem novog automobila do 2023. godine, Bugatti bi verovatno mogao da ugradi baterije u čvrstom stanju, koje obećavaju veću autonomiju i brže punjenje od današnjih baterija. Audijev PB18 koncept koristi bateriju u čvrstom stanju od 95 kWh. CAR je preneo da bi Bugatti svoj EV mogao imenovati “Royale”. Bugatti Type 41, često oslovljevan kao Royale, bio je čudovište sa 6.4 metara, preko 3 tone, i 12.7 litarskim rednim osmocilindrašem dizajniran isključivo za plemiće. Nažalost, bio je lansiran tek pred početak Velike ekonomske krize, drugim rečima, samo šest od planiranih 25 jedinica je napravljeno.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Arkana je ime novog SUV kupea iz Renaulta

Renault je još tokom juna objavio tizer novog modela bez previše informacija, a sada ...

Formula 1 – Velika nagrada Japana

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Japana, 18. sezone 2022 vozi se na stazi ...

Seat postavio svoj istorijski rekord u prodaji 2018. godine

Napori su se pokazali opravdani a strategija isplatila – Seat je u 2018. ostvario ...

VW reklamira manuelni menjač kao sredstvo protiv krađe

Vožnja automobila sa manuelnim menjačem postala je redak prizor na ulicama SAD, ali se ...

Perez u Alfu, Vettel u Aston, Kimi u penziju?

Otkaz koji je Ferrari dao Vettelu dobrano je uzburkao vode angažmana u Formuli 1, ...

Nissan osvežio Leaf – porudžbine počinju od aprila

Nissan će od aprila početi da prima porudžbine za osveženi potpuno električni model Leaf ...