fbpx

Nagrada za Renault Clio u Ženevi

Novi Renault Clio osvojio nagradu za najbolji serijski automobil salona u Ženevi

Foto: Renault

Iako je tek predstavljen na Ženevskom salonu automobila, novi Clio već je osvojio prvu nagradu! Javnost ga je odabrala kao najbolji serijski automobil predstavljen na Ženevskom salonu automobila 2019. te je osvojio nagradu koju zajednički dodeljuju Auto Plus, RTL i Turbo. To je velika nagrada za taj simbol gradskih automobila koji je osvojio većinskih 65 % glasova u borbi između osam serijskih modela predstavljenih na salonu.

Foto: Renault

Novi Clio okreće novu stranicu u priči započetoj 1990. Gotovo trideset godina kasnije, prodato je već 15 miliona primeraka, što ga čini najprodavanijim francuskim automobilom u svetu. U 2019. stiže peta generacija kojoj je cilj da ostane lider u segmentu. Pri tome će mu zasigurno pomoći prostrana i inovativna unutrašnjost koja uključuje najšire ekrane u segmentu opremljene sasvim novim multimedijalnim povezanim sistemom Easy Link. U mnogo čemu je predvodnik za Renault i čitav segment. Novi Clio uvodi novu hibridnu tehnologiju E-TECH i napredne sisteme za pomoć u vožnji (prvi korak ka autonomnoj vožnji).

Foto: Renault

„Raduje nas što je dizajn sasvim novog Clija toliko osvojio javnost. Na prvi pogled je upečatljiva potpuna promena unutrašnjosti, posebno kad je reč o pametnom kokpitu usmerenom na tehnologiju, udobnost i prostranost za vozača i sve putnike. Novi Clio je svestran automobil čija će tehnološka rešenja još više pojednostavniti svakodnevni život naših kupaca,” izjavio je Antoine Genin, potpredsednik odeljenja za unutrašnji dizajn.
„Ovo je prva nagrada za novi Clio i sve timove koji su sarađivali na dizajnu najboljeg Clija do sada. Raduje nas što naš entuzijazam u još većoj meri dele javnost i brojni obožavatelji. To je znak potpunog poverenja u Renault i novi Clio, koji otvara put za brojne buduće povezane, električne i autonomne proizvode,” izjavio je Olivier Brosse, vodja programa za novi Clio.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi R8 V10 GT RWD – labudova pesma

Audi R8 V10 GT RWD je labudova pesma ovog modela koji će za oproštaj ...

I osetiti i probati – Mercedes-Benz Star Experience 2017.

Mercedes tradicionalno početkom jeseni svojim Star Experience događajem podseća predstavnike medija i brojne kupce ...

Hyundai Srbija predstavlja budućnost u Beogradu

Hyundai Srbija predstavlja budućnost mobilnosti na ovogodišnjem sajmu automobila BG Car Show 2024 Hyundai ...

Počela je predprodukcija BMW X7

U pogonu u Spartanburgu BMW je počeo predprodukciju modela X7, koji će se na ...

Formula 1 – kvalifikacije u Engleskoj pripale Verstappenu

Formula 1 – kvalifikacije za Veliku nagradu Velike Britanije vožene su na stazi Silverstone ...