fbpx

Specijalni gosti Toyote na MSA u Beogradu

Paraolimpijci posetili izložbeni prostor Toyote i upoznali se s modelima koji su premijerno prikazani na 54. MSA

Članovi delegacije Paraolimpijskog komiteta Srbije, koju su činili predsednik Zoran Mićović, član upravnog odbora Aleksandar Kočević i takmičari Željko Dimitrijević, Miloš Zarić i Nemanja Matijašević, pokazali su posebno interesovanje za vozila sa hibridnim pogonom i najnoviju Toyota Safety Sense tehnologiju.
Olimpijske i Paraolimpijske igre biće održane 2020. u Tokiju, a Toyota kao globalni partner Olimpijskog i Paraolimpijskog pokreta snažno podržava sportiste i njihove aktivnosti širom planete. Toyota Srbija takođe aktivno sarađuje s Olimpijskim i Paraolimpijskim komitetima Srbije i daje svoj skroman doprinos u pripremi samih organizacija, kao i takmičara za izazove kakve donosi najveća sportska smotra na svetu.
Izložbeni prostor Toyote na 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu prepun je novosti a najveću pažnju izazivaju premijere modela Corolla (sva tri tipa karoserije), Camry i RAV4. Vrhunski kvalitet, najsavremeniji hibridni pogon i veoma bogata oprema, među kojom se posebno izdvaja proslavljena Toyota Safety Sense tehnologija aktivne bezbednosti, privukli su i Toyotine partnere i prijatelje iz Paraolimpijskog komiteta Srbije koji su posetili štand ove kompanije i upoznali se s njenim novitetima.
Gosti Toyote bili su Zoran Mićović (predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije), Aleksandar Kočević (član upravnog odbora PKS) i istaknuti takmičari Željko Dimitrijević, Miloš Zarić i Nemanja Matijašević.
Željko Dimitrijević (čunj, F51) svetski je rekorder, dvostruki paraolimpijski i višestruki evropski i svetski prvak. Kako voli sam da istakne, njegove medalje su uvek „žute“ a prisutnim predstavnicima medija obećao je da će uraditi sve da tu tradiciju nastavi i na predstojećim igrama u Tokiju. Miloš Zarić (koplje i kugla, F55), evropski je rekorder u bacanju koplja, svetski prvak iz Londona 2017. u bacanju koplja, a osvojio je i srebrne medalje u obe discipline na Svetskom prvenstvu u Dohi 2015. Nemanja Matijašević (skok u dalj, T47) nova je nada Paraolimpijskog komiteta Srbije a skokom od 6,42 metra već se okitio srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Berlinu, prošle godine.
Direktor Toyote Srbija, Robert Lukić, zahvalio se dragim gostima na poseti i svemu što čine za našu zemlju, ali i popularizaciju paraolimpizma i generalno sporta. Ovi sjajni ljudi, energija koju ulažu, predanost i sportski rezultati velika su inspiracija za sve nas, a posebno za Toyotu i njen Mobility program. I zaslužuju sve pohvale i podršku za ono što rade.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Akcijske cene modela BMW Serije 5

Model BMW 520d Sport Line dostupan je po akcijskoj ceni od 49.990€ i mesečnom ...

Cupra sa svojim prvim EV stiže u Frankfurt

Cupra će svoj prvi potpuno električni automobil predstaviti na salonu u Fankfurtu početkom septembra ...

Aston Martin će održati ekskluzivnost brenda i uz DBX SUV

Iako će Aston Martin DBX, brendov prvi SUV, verovatno biti i najprodavaniji Aston, engleski ...

Sébastien Ogier osvojio svoju šestu WRC titulu

Vozeći na poslednjem ovogodišnjem reliju u sezoni tačno onoliko koliko treba, Sébastien Ogier je ...

Predstavljena potpuno nova Hyundai Kona

Kompanija Hyundai Motor danas je predstavila EV baziran futuristički dizajn nove generacije subkompaktnog SUV ...

Toyota Land Cruiser Matt Black Edition uskoro pred kupcima

Toyota Land Cruiser do kraja godine stiže u novom atraktivnom paketu opreme Matt Black ...