fbpx

Nissan vraća svoj legendarni RB26DETT motor u proizvodnju

Nissanov šestocilindarski twin-turbo motor, pod oznakom RB26DETT, dostigao je legendarni status, a uskoro se ponovo vraća u proizvodnju

Foto: Nismo

Nissanov 2.6 litarski twin-turbo redni šestocilindraš, poznat kao RB26DETT, pokretao je tri generacije modela Skyline GT-R, i poznat je širom sveta po svom kvalitetu i mogućnostima. RB26DETT je penzionisan kada se pojavila aktuelna generacija modela GT-R krajem prošle decenije, ali se nove jedinice još uvek mogu kupiti. Nismo prodaje ove jedinice već godinama, ali bazna cena od oko 40,000 dolara ih čini prilično skupim i nepristupačnim. Međutim, Nissanov „Nismo Heritage Parts“ program sada omogućava kupovinu glavnih delova motora, čime omogućava ljubiteljima da naprave verziju iz svojih snova, uparivanjem željenih delova, bili oni fabrički ili aftermarket.

Foto: Nismo

Na listi se, među ostalom, nalaze blok i glava motora, kolenasto vratilo, razni zaptivači, klipovi, klipnjače, delovi izduvnog sistema, pumpa za gorivo, elektro instalacije, itd… Nissan nudi čak dve verzije bloka. Standardna jedinica košta oko 1,500 dolara i može se ugraditi u R32, R33, i R34 generacije modela GT-R, a dostupna je i ojačana jedinica, poznata kao N1 blok, dizajnirana za R33 i R34, čija cena je oko 3,800 dolara.

Foto: Nismo

Nissan je inicijalno lansirao svoj „Nismo Heritage Parts“ program sa fokusom na R32 generaciju modela GT-R. Program se ipak proširio od tad i sada nudi delove za dodatne dve generacije. Pored delova motora, najnovija ponuda obuhvata veći izbor delova karoserije R32 generacije i sklop motora za brisače vetrobrana. Nissan tvrdi da će „Nismo Heritage Parts“ program nastaviti da se širi zahvaljujući inputu GT-R zajednice u vezi traženih delova.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Sainzu pobeda trećeg dana na Dakaru

Carlos Sainz je pobednik trećeg dana Dakar Relija, čime se popeo na vodeću poziciju ...

Volkswagen osvežio Polo – u salonima na jesen

Volkswagen je nastavio sam osvežavanjem modela a na red je došao Polo koji je ...

Tesla (konačno) osvežio Model S i ugradio poluvolan

Nakon što je dobro prodrmao tržište električnih vozila, Tesla je konačno i osvežio svoj ...

Noviteti Frankfurt 2017

Audi Pored ipak zvanične svetske premijere A8, koji je definitivno trenutno najsavremenija limuzina današnjice, ...

Formula 1 – Verstappenu prvo poluvreme

Formula 1 – Verstappenu prvo poluvreme prvog od ukupno tri dana predezonskih testiranja Formule ...

Novi šef dizajna u Škodi donosi više emocija

Novi šef dizajna Škode je Oliver Stefani, a osnovni zadatak mu je sa unese ...