fbpx

Mick Schumacher prvi put za volanom Formule 1

Nakon trke u Bahreinu, timovi su ostali na stazi radi testova, a po prvi put je u Formulu 1 zvanično seo i Mick Schumacher

Foto: Scuderia Ferrari

Poznato je da je Mick Schumacher krenuo očevim stopama, i da je aktuelni šampon evropske Formule 3, koju je osvojio prošle godine, nakon naglog uspona u formi u drugoj polovini sezone. Upravo zbog toga, mnogi su stavili veliki znak pitanja na tako iznenadan skok u rezultatima. Schumacher je za sezonu 2019. prešao u viši rang takmičenja, Formulu 2 i u prve dve trke napravio dva plasmana u prvih 10. Razumljivo, mladić sa ovakvim poreklom je više nego interesantan iz brojnih aspekata, a pogotovo marketinških, obzirom da njegovo prezime već samo od sebe privlači mnogo medijske pažnje. Iz stručnih krugova, stoji otvoreno pitanje da li je nasledio i trkački gen i talenat od svog oca.

Foto: Scuderia Ferrari

Neki od odgovora polako stižu. Mick Schumacher je ušao u Ferrarijevu vozačku akademiju, odakle se regrutuju vozači za Formulu 1, a po ubrzanom postupku, Micku je pružena prilika da obavi prve vožnje i to aktuelnog ovogodišnje bolida Ferrari. Ako je suditi po rezultatima koje je postigao prvog test dana u Bahrenu, koji je ometala kiša, mladi Mick definitivno ima talenta. Iako je prvi put zvanično vozio Formulu 1 postigao je drugo najbolje vreme dana. Prevezao je ukupno 62 kruga, sa najboljim vremenom 1’29.976 na najmekšim (C5) pneumaticima koje je Pirelli stavio na raspolaganje. Poređenja radi, proteklog vikenda vreme za pol poziciju Chalesa Leclerca u identičnom automobilu bilo je 1:27.866. Mick bi se sa postignutim rezultatom plasirao na 15 startno mesto. Od njega je prvog dana testa u Bahreinu bio brži samo Max Verstappen u Red Bull Hondi, koj je na tvrđim (C3) pneumaticima postavio vreme 1’29.379.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Otkriven novi Fiat Topolino

Otkrven je novi Fiat Topolino električni kvadricikl koji bi trebao biti jedno od rešenja ...

BMW predstavio svoj prvi električni SUV – iX3

Iako je predstavljen u formi koncepta još pre dve godine, BMW je tek danas ...

Da li je McLarenu dozlogrdilo?

Da li je počeo kraj saradnje F1 tima McLaren i Honde, nakon najnovijeg kvara ...

Dacia Spring Electric debitovala kao najpristupačniji EV u Evropi

Dacia Spring Electric je zvanično krenula u prodaju u Francuskoj, po ceni od 12,403 ...

Potpuno električna Kia EV6 se bliži svojoj premijeri

Kia je pokazala prve fotografije svog predstojećeg EV modela koji će nositi oznaku EV6 ...

Inženjeri u zatvorima a Bosch izvukao čarobni štapić

Bosch je izvukao čarobni štapić i našao način da smanji emisiju NOx kod dizela ...