fbpx

Mick Schumacher prvi put za volanom Formule 1

Nakon trke u Bahreinu, timovi su ostali na stazi radi testova, a po prvi put je u Formulu 1 zvanično seo i Mick Schumacher

Foto: Scuderia Ferrari

Poznato je da je Mick Schumacher krenuo očevim stopama, i da je aktuelni šampon evropske Formule 3, koju je osvojio prošle godine, nakon naglog uspona u formi u drugoj polovini sezone. Upravo zbog toga, mnogi su stavili veliki znak pitanja na tako iznenadan skok u rezultatima. Schumacher je za sezonu 2019. prešao u viši rang takmičenja, Formulu 2 i u prve dve trke napravio dva plasmana u prvih 10. Razumljivo, mladić sa ovakvim poreklom je više nego interesantan iz brojnih aspekata, a pogotovo marketinških, obzirom da njegovo prezime već samo od sebe privlači mnogo medijske pažnje. Iz stručnih krugova, stoji otvoreno pitanje da li je nasledio i trkački gen i talenat od svog oca.

Foto: Scuderia Ferrari

Neki od odgovora polako stižu. Mick Schumacher je ušao u Ferrarijevu vozačku akademiju, odakle se regrutuju vozači za Formulu 1, a po ubrzanom postupku, Micku je pružena prilika da obavi prve vožnje i to aktuelnog ovogodišnje bolida Ferrari. Ako je suditi po rezultatima koje je postigao prvog test dana u Bahrenu, koji je ometala kiša, mladi Mick definitivno ima talenta. Iako je prvi put zvanično vozio Formulu 1 postigao je drugo najbolje vreme dana. Prevezao je ukupno 62 kruga, sa najboljim vremenom 1’29.976 na najmekšim (C5) pneumaticima koje je Pirelli stavio na raspolaganje. Poređenja radi, proteklog vikenda vreme za pol poziciju Chalesa Leclerca u identičnom automobilu bilo je 1:27.866. Mick bi se sa postignutim rezultatom plasirao na 15 startno mesto. Od njega je prvog dana testa u Bahreinu bio brži samo Max Verstappen u Red Bull Hondi, koj je na tvrđim (C3) pneumaticima postavio vreme 1’29.379.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Da li izumiru gradski “minići”?

Sve je teže razviti, napraviti, prodati i zaraditi na automobilu A segmenta, pa ovim ...

Kia na salonu u Seulu predstavila nove konceptne SUV-ove

Kia Motors je nedavno na salonu automobila u Seulu predstavila 3 nova koncepta, koji ...

Mazda Mijata pojačana, a da li će do nas, ne zna se

Mazdin roadster je dobio značajno modifikovan motor. Umesto 155, pod poklopcem motora je 182KS, ...

Honda za proizvodnju mobiliše radnu snagu iz kancelarija

Honda se u Americi odlučila na radikalan potez kako bi održala proizvodnju u pogonu ...

Sixt izbacuje Tesle iz flote za rentiranje

Sixt izbacuje Tesle iz flote za rentiranje zbog velikog pada preostale vrednosti koju će ...

Mazda BT-50 se vratila u trećoj generaciji

Nakon nekoliko godina u ilegali, Mazda se trećom generacijom BT-50 vratila u pick-up segment ...