fbpx

Bautisti ni sneg ništa ne može

Alvaro Bautista i Ducati ostaju nepobeđeni ove godine u WSBK šampionatu

Foto: Ducati Racing

Bautisti i Ducatiju ni sneg ništa ne može, a i ne pomaže konkurenciji da ih pobedi. Trka u Assenu došla je pod znak pitanja zbog niske temperature i očajnih uslova koji su juče, u petak, kulminirali snegom pred sam start trke. Ipak danas su stvari došle na svoje mesto, i odvezene su dve, podjednako zanimljive trke. U prvoj trci delovalo je da Markus Reiterberger, nemački vozač na BMW-u može da drži korak sa Bautistom koji je poveo sa pol pozicije, međutim, već posle prevezene polovine distance, Nemac je počeo da posustaje, a ducatijevom vozaču su se primakli glavni konkurenti. Međutim, ne dovoljno da bi Bautistu sprečili da dođe do 10. pobede ove sezone. Po pravilu Jonathan Rea je na svom Kawasakiju stigao do drugog mesta, dok je odličan bio fabrički vozač Yamahe, inače praktično na svom terenu, Michael van der Mark.

Foto: Ducati Racing

I u drugoj trci, Bautista je na svom Ducati Panigale V4 R bio prebrz za konkurenciju, mada sa smanjenim maksimalnim brojem obrtaja agregata ne toliko dominantan kao na prva tri vikenda. U svakom slučaju, bio je dovoljno brz da dođe i do 11. pobede, i to na stazi koja, barem teoretski, nije odgovarala Ducatiju. Ako se pobednik nije promenio, promenio se drugoplasirani i prekinut je niz osvajanja drugih mesta, na koja se pretplatio Jonathan Rea.

Foto: Kawasaki Racing

Iako je Rea fantastično startovao i sa osme startne pozicije se probio na čelo kolone, vodeći već nakon pet krivina, Bautista nije žurio da ga obiđe, ali nije dozvoljavao da Rea ostvari veću prednost, sve dok ga konačno nije i obišao, a par krugova kasnije počeo da stvara i bezbednu prednost. Kawasakijevog vozača pretekao je čak i Yamahim vozač Holanđanin Michael van der Mark, ali je Rea brzo povratio drugu poziciju.

Foto: Yamaha Racing

Međutim, van der Mark se nije zadovoljavao trećim mestom na podijumu pa je na svom terenu, tri kruga pre kraja izborio drugo mesto i zadržao ga do foto finiš cilja, i to sa prednošću ispred Rea od samo 0.018 sekundi. Četvrto mesto zauzeo je Alex Lowes na Yamahi, a peto Chaz Davies, Bautistin kolega na Ducatiju.
Naredna trka za Šampionat Sveta u Superbajku vozi se u Italiji za skoro mesec dana, i to od 10. do 12. maja na stazi Enzo e Dino Ferrari u Imoli.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prvi red za dva Ducatija u Aragonu

Da li su Ducati i njegovi fabrički vozači kasno ušli u formu ove sezone? ...

MotoGP Yamaha tim se pojačava Evropljanima

MotoGP Yamaha tim se pojačava i to inženjerima iz Evrope koji su donedavno bili ...

Honda zvanično pokazala RC213V, a Marquez ostaje

Honda je u Džakarti zvanično predstavila RC213V, protip za sezonu 2018. u malo izmenjenim ...

MotoGP – VN Indije Bezzecchiju

MotoGP – VN Indije pripala je Marcu Bezzecchiju na VR46 Ducatiju, dok je branilac ...

Andrea Dovizioso na SRT Yamahi od Mizana

Došao je trenutak da se Valentino Rossi i Andrea Dovizioso sretnu kao timske kolege ...

Plattner Motors održao dan otvorenih vrata i predstavio Yamahu Ténéré 700

Plattner Motors nastavio dobru tradiciju opraštanja od moto sezone uz dan otvorenih vrata i ...