fbpx

MotoGP – Quartararo upozorava Yamahu

MotoGP – Quartararo upozorava Yamahu da do testa u Misanu nešto učini sa M1 ili će krenuti drugim putem

Foto: Yamaha MotoGP Team Media

MotoGP – Quartararo upozorava Yamahu da do testa u Misanu nešto učini sa M1 ili će krenuti drugim putem. MotoGP šampion sveta iz 2021. godine svom Yamaha MotoGP racing timu postavio je rok do kada očekuje da će inženjeri rešiti probleme sa kojima se suočava, a tada će odlučiti o svojoj budućnosti.

Foto: Yamaha MotoGP Team Media

Pre samo 12 meseci, Quartararo je vodio u MotoGP šampionatu, da bi ove godine kvalifikacije na Silverstoneu završio na poslednjem mestu,a trku završio kao 15. U poslednjih godinu dana, od prošle MotoGP trke za Veliku nagradu velike Britanije, Quartararo je osvojio samo tri podijuma i nijednu pobedu i definitivno mu je “prekipelo” da se bori sa nekonkurentnim motociklom. Više ne želi da daje vreme i prilike Yamahi i svom aktuelnom timu i poslodavcu uputio je direktno upozorenje.

Foto: Yamaha MotoGP Team Media

“Na testu u Mizanu želim da imam dokaz. Imaju mesec dana. Yamaha mi već tri godine obećava, imam PDF fajl na 10 strana sa obećanjima, od kojih devet i po stranica obećanja nije ispunjeno. Ove godine ne želim više da gledam taj PDF. Ne žalim više stvari na papiru, a sve što želim da vidim je motocikl na testu u Mizanu. Taj motocikl će biti 95% motocikla kojim će se trkati u MotoGP sezoni 2024. U Mizanu ću videti da li me Yamaha stvarno želi za budućnost”, kaže Quartararo, ali i dodaje da sebe vidi u timu Yamaha, ali na konkurentnom motociklu.

Foto: Yamaha MotoGP Team Media

“Yamaha je na mom prioritetu zato što je to marka koja me je dovela u MotorGP. Verujem u Yamahu i dajem im priliku, ali druge prilike neće biti”, kaže MotoGP šampiona sveta iz 2021. godine.
Uz ovako otvorene poruke timu stigla je i vest da se Fabio Quartararo razišao sa svojim menadžerom Ericom Maheom, koji je njegovu karijeru vodio sedam godina. Quartararo je osnovao sosptvenu agenciju za menadžment FQ20 i poručio: “Sada se osećam slobodnije, kod kuće imam ljude koji se bave pravnim i finansijskim aspektima. Znam šta želim i neću da postanem ošamućen. Hoću jasnu glavu, a to će biti jako bitno na testu u Misanu, kako bi jasno video šta je Yamaha pripremila za sledeću godinu”.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Jorge Lorezo ne može da se pomiri sa sudbinom

Jorge Lorenzo ne može da se pomiri sa sudbinom da ga je Yamaha zemenila ...

Yamaha može do GP titule, kaže Vinales

MotoGP vozači odlaze na zasluženi odmor nakon dva test dana u Jerezu. Komentari pred ...

MotoGP – Quartararo još dve godine na Yamahi

MotoGP tim Yamaha i aktuelni šampiona sveta Fabio Quartararo obavezali su ugovorom na nastavak ...

MotoGP – Marquez na Gresini Ducatiju ali bez svog tima

MotoGP – Marquez na Gresini Ducatiju sledeće sezone ali bez svog tima i sa ...

Novi BMW S 1000 RR stiže u Milano

Naslednik uspešnog supersportiste S 1000 RR biće spreman za premijeru na EICMA u Milanu ...

Dva nova specijalna izdanja u čast 50. godina Vespe

Piaggio slavi vrlo bitnu godišnjicu ove godine, u čiju čast je predstavio ne jednu, ...